Más is van, aki nehezen viseli a testi változásokat?
Először is, emiatt ne érezd magad rosszul, szerintem a legtöbbünk érez ilyeneket a terhesség során.
Nehéz a változást elfogadni, de készülj hogy ez még komolyabb lesz szülés után, mert ott már lesz kis pocak, lógó cici, jó pár stria, de ez már csak ilyen. Az legyen mindig a szemed előtt, hogy ez pillanatnyi állapot, a tested szépen vissza fog alakulni, nem azonnal, de idővel mindenképp.
Nekem ami segített, hogy olyan dolgokat csináltam, ami növeli az önbizalmam, új frizura, szép ruhák, ilyesmi, illetve a mentális egészséggel érdemes foglalkoznod, olvass esetleg könyveket, nekem ezek az önbizalom növelő könyvek segítettek.
2x voltam terhes. M8nd a 2x utáltam.
Másoknak szépen csak a pocak kerekedett, olyan szép látványok azok. Ezzel szemben nekem mintha csak híztam volna. Nem csak a pocak hanem feljebb egész mellig nőtt a hasam, már az elején is. (Remélem érthetően fogalnaztam). Undorítónak találtam. Elsővel 6, másodikkal 4kg plusszal mentem szülni. Mégis rosszul voltam az egész látványtól.
1.5 éve szültem a kicsit. Kötényhasam lett, hiába diéta, sport, semmi nem segít. Így most ezt utálom ugyan úgy.
Én konkrétan síró rohamot kaotam amikor belenéztem a tükörbe, és nem mentem el találkozni a barátaimmal, mert ronda voltam. A férjem meg csak lesett, hogy mi történt. Ő szépnek látott/mondott anyukám úgy szintén, én meg csak egy nagy idomtalan pacát láttam.
Pedig alaposan megtervezett, vetélés után fogant babáról van szó.
Ráadásul a 12.héttől a 24.hétig folyamatosan hánytam, aztán folyamatosan hasmenésem volt, aranyerem lett és egyre ocsmányabbnak láttam magam.
Úgyhogy ne aggódj, nem vagy egyedül az érzéseiddel :)
Én 165 centivel és 68 kilóval estem teherbe és 78-al mentem szülni. 1 héttel később már 72 kiló voltam és minden régi cuccom újra jó volt.
S most, hogy itt a kisfiam, minden szuper :) Sokkal boldogabb vagyok, mióta kibújt és megszünt az a sok rossz tünet.
Ha tudtam volna már a kórházban, másnap fickándóztam volna örömömben, hogy véget értek a bajok :)
Kitartást neked :)
Én is ugyanígy éreztem, pedig nem híztam sokat. Tizenévesen nekem is testképzavarom volt, úgyhogy szerintem aki ezen átment, annak főleg nehéz a testi változásokat elfogadni.
Szülés után hihetetlenül megkönnyebbültem, hogy újra enyém a testem, vagyis én így éreztem. Szerencsére viszonylag hamar helyre is állt minden, ami pedig változott (cicik), az nem zavar különösebben. Kitartást neked, hidd el, szülés után minden helyrejön, plusz ott lesz a csodás kisbabád! :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!