Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Rossz megérzés a terhesség...

Rossz megérzés a terhesség elején. Hallgatnátok/hallgattatok rá?

Figyelt kérdés
8. hétben járok, és pár napja úgy érzem, hogy nem vagyok terhes. Nagyon nehéz ezt megfogalmazni, de elő-elő jön ez a gondolat, olyan, mintha már "üres" lenne a hasam. Másik terhességemnél is volt, hogy aggódtam, de nem éreztem ilyet. Kézzel fogható oka nincs, talán annyi, hogy megszűnt a hányinger, de tudom, hogy ez nem jelent semmit. Nem akarok egy hülye megérzés miatt orvoshoz rohangálni, de szívem szerint elmennék. Nektek bejöttek az ilyenek?
2023. ápr. 6. 09:38
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
78%
Nekem ugyan ilyen megérzésem nem volt, de szerintem nem ciki orvoshoz rohangálni, hogy biztosra menj. Nekem magánban is és államiban is a terhességmegállapítás (7 és 8. hetesen) után javasolta két külön orvos is, hogy 2-3 héten belül menjek megint, még a genetikai UH előtt, csak hogy ellenőrizzünk egyet a helyzeten. És én mentem is, mert nyilván aggódik az ember meg kíváncsi meg minden. Szóval a megérzéses dologhoz ugyan nem tudok hozzászólni, de azt mindenképp jónak tartom, hogy az ember ha aggódik, inkább menjen el eggyel több UH-ra, minthogy hetekig stresszeljen a potenciális semmin.
2023. ápr. 6. 09:42
 2/13 anonim ***** válasza:
67%
Én a megérzésekre hallgatok
2023. ápr. 6. 09:53
 3/13 anonim ***** válasza:
95%
Én biztosra tudtam, hogy beteg. Éreztem, tudtam, anyai megérzés ugye. Hát most 17 hónapos és még az orra is csak kétszer folyt életében. Megy, beszél, rendezkedik. Egészséges mint a makk. Jó pár hónapot elcsesztem az aggódással, pedig akár élvezhettem is volna a terhességet. Ettől nem azt mondom, hogy hülye vagy, vagy tuti minden rendben. Szerintem nem ciki elmenni orvoshoz, főleg magánba. Viszont ha most minden rendben, ne hagyd hogy a rossz gondolatok teljesen felőröljenek!
2023. ápr. 6. 09:55
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Amilyen nyugodt voltam az első babámmal, a másodiknál úgy éreztem, hogy nem szabad kötődnöm ehhez a terhességhez, mert lesz valami. Vérezni is kezdtem 6. hét legelején, szinte biztosra tudtam, hogy hát igen, ennyi volt. Másnap azért bementem ügyeletre, mondták, hogy él és virul a baba, szedjek progeszteront, de amúgy nem látnak okot a vérzésre. Teltek a hetek, a vérzés a 10. hétre abbamaradt. Jött a genetikai uh. Az első babával csak a sima 5 perces sztk-sra mentem, a másodikkal magánba, hogy tényleg derüljön ki, ha baj van. Fel voltam készülve mindenre. De minden rendben, már 20 hetes vagyok, elmúlt ez az érzés, érzem a kisfiam rúgdosni, és utólag olyan butának érzem magam, hogy képes lettem volna elengedni ezt a tökéletes kis tökmagot, amikor mostmár foggal körömmel ragaszkodnék hozzá. :)
2023. ápr. 6. 10:09
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mindenki hajlamos ilyen "rossz megérzésekre", aztán az esetek többségében minden rendben. Persze van néhány, akinél tényleg baj van, de az a kisebbség. És a rossz megérzés nélküliek között is vannak.

Nálunk pont akkor lett baj, mikor elmúlt a rossz érzésem és megnyugodtam. (Kicsit korán elfolyt magzatvíz, de utána minden jól alakult és egészséges a fiam.)

Szóval a rossz érzésre nem alapoznék. De ha megnyugtat, menj el orvoshoz mindenképp.

2023. ápr. 6. 10:11
 6/13 anonim ***** válasza:
87%
21. század, Európa, kis túlzással minden sarkon találsz egy nőgyógyászt, adj hálát az égnek, hogy jó helyre születtél és jó korba, és menj el egy vizsgálatra, csak az tud biztosat mondani.
2023. ápr. 6. 10:23
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Volt mindkét terhességemnél. Az elsőnél volt alapja, a másodiknál nem. Az gondolom inkább a korábbi tapasztalatok miatt volt. Elmentem magánba egy plusz vizsgálatra. Ennyit megért a lelki békém.
2023. ápr. 6. 11:06
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Néha rám is rámjönnek rossz gondolatok, de én ilyenkor azzal szépen megnyugtatom magam hogy úgyse tudok semmit csinálni.

Ha most elmegyek sos uh-ra és azt mondják minden rendben attól még holnap már lehet nem lesz az.

Ha már nincs szívhang és most megtudod akkor előrébb vagyok mintha egy hét múlva tudtam volna meg? - Nem,nem leszek előrébb.

Hosszú meddőségen vagyok túl, lehet nekem ez segített ebben, hogy el tudjam fogadni, hogy vannak dolgok, amire nincs ráhatásunk, nem tudunk mást csinálni mint türelmesen kivárni hogy hogyan alakulnak a dolgok.

2023. ápr. 6. 11:07
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is igy volt "megéreztem" hogy súlyosan beteg stb, végül magzatvíz vétel is kellett mert voltak eltérések na ott már szinte temettem az egészet... Végül lett is problémája de csak enyhe amit teljesen lehetett korrigálni, felesleges volt a poklok poklát megjarni a megérzések miatt
2023. ápr. 6. 11:49
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Én első terhességemnél az alap "úristen terhes vagyok-most milesz?!" gondolatokon túl éreztem azt, hogy nem szabad/kell beleélnem magam.

Tervezett, várt terhesség volt, első próbálkozásra összejött, de a férjemnek is úgy mondtam el, hogy terhes vagyok, de még ne örüljünk neki.

Végig barnázgattam, gyógyszereket szedtem rá, hogy megmaradjon. Az első ultrahangnál, a 7.héten viszont kiderült, hogy a petevezetéken ágyazódott be.

2023. ápr. 6. 12:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!