Epilepszia és terhesség?
Sziasztok! 8 hetes terhes vagyok, a héten voltam ultrahangon már ver a kis magzatom szíve :)
17 éves korom óta epilepsziás vagyok, Lamolep-et szedek 2x200 mg-t. Van köztetek aki ugyanezt szedte/szedi és egészséges a babája? A kezelőorvosommal még nem tudtam ez ügyben konzultálni.
Kérlek nyugtassatok meg, mindefélét lehet olvasni ez ügyben.. Már szedek terhes vitamint! Viszont nem tervezett terhesség(de örülünk neki) így előtte nem szedtem folsavot.
Köszi: egy 27 éves izgulós kismama😃
Lamolep+neurotop parossal egeszseges kislanyom lett!
Volt szó róla, hogy elveszik a gyógyszereket, de végül nem került rá sor
Kitartás, könnyű terhességet!
Mondta a nőgyógyász hogy beszéljek egy szakorvossal erről. Telefonon beszéltünk, azt mondták nagyon sok kismama van náluk akik ezt a gyógyszert szedik.(Veszprémi kórház)
Viszont a dokim budapesti.
Kár volt ötöst lepontozni, mert a lamotrigin hatóanyag tartalmú készítmények, bár terhesség alatt a borzalmas epilepszia gyógyszer felhozatalban még barátinak számítanak, azért nem veszélytelenek. Egy ilyen betegségnél extrém fontos hogy a gyerekvállalás előtt értő szakorvossal átrágjon mindent az anya, ne pedig durr bele becsússzon...
Egyébként igen, ahogy írtam a lamotriginre szokták váltani teherbe esés előtt, illetve extrém alaposan vizsgálnak a fejlődési rendellenességek miatt, de ez még egy kisebb kockázatú szer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!