Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan közöltétek a szülőkkel,...

Hogyan közöltétek a szülőkkel, hogy nagyszülők lesznek?

Figyelt kérdés

szüleim nem szeretik a férjem, így ő nem is szívesen jár hozzájuk már emiatt

most viszont ezt a hírt szerintem együtt kellene elmondanunk, de olyan fura, h majd hogyan reagálnak...

a másik dolog pedig az, h újabb támadási felületet ad ez nekik és még jobban fogják bántani a férjem

(semmirevaló, nem tudja majd a családját eltartani, lusta stb pedig dolgozik, nem keres rosszul sem, de mégis bajuk van vele)

2023. márc. 31. 15:12
 1/7 anonim ***** válasza:
85%

Anyukámat felhívtam miután a nőgyógyász megállapította az élő terhességet, és azt mondtam neki, hogy van még egy unokája (már volt egy a tesómtól), aki 3 mm-es és a hasamban lakik. Rájött, hogy mire utalok :-)

A ti esetetekben viszont nem az a lényeges, hogy hogyan mondjátok el. Sokkal inkább azon gondolkoznék, hogy mikor (ne siessétek el) és a férjedet hogyan támogatjátok lelkileg, hogy leperegjenek róla a beszólások.

2023. márc. 31. 15:42
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is hasonló a helyzet.

Nevelőapám és férjem nem bírják egymast.

Mind a 2 gyereket 18hetesen mindtam el.

Terhes vagyok. Ennyi. Felesleges tovább bonyolítani ha ilyen a kapcsolat szerintem

2023. márc. 31. 16:13
 3/7 A kérdező kommentje:

végülis igaz, tényt közlünk

13 hetes vagyok amúgy, sztem a hétvégén elmondjuk nekik

2023. márc. 31. 16:20
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk apukám volt ilyen, neki csak elmondtam 12. hét után legközelebb, amikor személyesen találkoztunk.
2023. márc. 31. 17:01
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Én nem várnám a férjemtől, hogy álljon velem oda, ha amúgy nem akar. Ezt meg tudod tenni annak érdekében, hogy neki jobb legyen. Nem kell akkora feneket keríteni neki.

Ha nálunk lenne még baba, a párom egyedül mondaná el a szüleinek, nem lennék ott. Megvan ennek az oka. A lényeget pedig egy személy közlése után is ugyanúgy felfogják.

2023. márc. 31. 20:35
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
#4 vagyok, az én párom sem volt ott, szerintem jobb volt így. Amúgy sem szokott menni apukámékhoz, mert érzi, hogy nincs szívesen látva, fura lett volna, ha csak ezért jön. Mindenféle kerítés nélkül, csak bemondtam, amikor volt 1 perc csend, hogy képzeld apa júniusra babát várunk. Annyit mondott rá, hogy hm. És odébbment üdítőt tölteni. Ezért kár lett volna ketten odaállni. Többet szóba sem került a téma. Mióta megszületett, kb. 2x látta. A másodikat még be sem jelentettem neki, pedig már 16 hetes vagyok, de azóta nem találkoztunk. Szerintem másodszorra is az előző taktikát alkalmazom. A húsvét éppen pompás lesz erre.
2023. márc. 31. 22:08
 7/7 anonim ***** válasza:

Részemről ferjem és apám nem jön ki egymással. Mondjuk én se apámmal.

Férjem részéről gyűlölöm anyósomat, férjem is csak a minimum kapcsolatot tartja vele.

Mind a 2 gyereknél ugyan az volt a "forgatókönyv".

Én egyedül mikot mentem anyáékhoz, akkor mondtam el kb 18hetesen, mikor tudtuk már a nemét. Anya már a tesztnél tudta, igy apának és a tesóimnak lett ekkor bejelentve. Szimplán elmondtam, hogy terhes vagyok. Nem foglaltam regenybe meg stb. Apám nem hazudtolta meg magát, annyi volt mind 2x a válasz, hogy jó.

Anyósnak meg férjem ugyan akkor elkükdte messengeren az uh képe(ke)t.

Elsőnél az volt a válasz: fiam.jól átgondoltad, hogy felcsináltad ezt a nőt?! (Utána nem is beszéltek 2 évig)

2gyereknél meg az uh kepre visszaírt: ez mi? Írta férjem, hogy az unokád. Valasz: már megint?! 2 éve nem hallottunk felőle 🤣

2023. ápr. 1. 07:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!