Pozitív teszt után mennyi idő múlva mentetek nőgyógyászhoz? Vagy házi orvoshoz? Mert mi van akkor ha a nőgyógyász csak hónapok múlvára ad időpontot?
A 6-8. hétnél hamarabb nincs értelme menni. A háziorvos nem tud veled mit kezdeni, mert a terhesség megállapításához a nőgyógyász kell.
Bejelentkezeskor meg ha valóban több hónapos a varolista, akkor jelezd mi a helyzet. De egyébként meg muszáj adniuk időpontot, hiszen vannak kötelező vizsgálatok(pl a 12. heti genetikai uh, meg vedonohoz is kell menni, de ha az abortuszt vesszük peldanak, azt se lehet a végtelensegig húzni).
Ha meg nem veszik figyelembe, akkor marad a magánszféra.
Ha megmondod, hogy terhességmegállapításra mész, akkor nem hónapok múlva adnak időpontot. Nálunk a terhességmegállapításhoz időpont sem kell, bemész és ellátnak.
Két, de inkább 3 hétnél hamarabb nem érdemes, mert úgy se látnak mindent, felesleges körök neked is, meg az egészségügyi rendszernek is.
A háziorvoshoz meg elég akkor menni, ha megvan a kiskönyv, azt meg a védőnő fogja adni, de oda is csak akkor kell menni, ha a nőgyógyász megállapította a terhességet.
Január közepén kértem időpontot az sztk-ba, jeleztem, hogy pozitív a tesztem, és terhességmegállapításra szeretnék menni. A vonal végén a vénember (később kiderült, hogy ő az orvos) közölte, hogy majd azt ő tudja, és március 10-én mehetek.
Elmentem magánba, egy percig sem bánom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!