Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Cukorbetegség terhelés utàn?

Cukorbetegség terhelés utàn?

Figyelt kérdés

24 hetesen a cukorterheléses eredmènyem(120perces) 5.1 lett

Igazàból csak arra lennèk kívàncsi ha most (28hetesen) lenne magas a cukrom akkor azt honnan tudnám?

Mostanàban jobban kívánom az édeset.

2023. márc. 14. 20:25
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
46%

Egymással veszekedtek, épkézláb tanácsot meg nem adtok.

Akár lehet cukorbetegség jele is, de nem erre tippelnék. Viszont ha az, akkor fontos felismerni és kezelni.

Szóval tényleg érdemes lenne párszor megmérni. Baj akkor van, ha 7 fölé megy az étkezés utáni csúcs. Attól függően, hogy mit ettél, ez 30-60 perccel van evés után. (Egyébként 7.8 a határ sok más országban, szóval heti egy 7.2-től még ne ijedj meg.)

Én ezt csináltam minden gyanújel nélkül is, és így bukott ki a gdm pár héttel a terhelés után. 10 fölötti volt az érték 60 percnél egy jobban sikerült vacsi után. Valami akut dolog rátett és attól volt ilyen magas, mert utána szépen látszott, ahogy lejjebb megy fokozatosan (direkt ugyanazt ettem pár napig és mindig mértem, addig csak szúrópróbaszerűen). Diétával simán kezelhető volt.

Egyébként a vérnyomásomat is mértem rendszeresen. Nem olyan drágák ezek a mérők, szerintem érdemes venni otthonra és utánanézni a határértékeknek.

2023. márc. 14. 22:32
 12/13 anonim ***** válasza:
63%
Amúgy a védőnőnél is kibukhat, ha már cukor van a vizeletedben.
2023. márc. 14. 22:36
 13/13 kajitani ***** válasza:
67%
Vegyél vércukorszintmérőt és írd pár napig a reggeli, illetve az étkezés utáni 90 perces értékeidet és azt is,hogy mit ettél. Majd mutasd meg a háziorvosnak, védőnőnek és ők majd mondják,ha gyanús. Nekem ezt tanácsolták.
2023. márc. 15. 00:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!