Kiírt dátum számolása hogyan történik? Lentebb kifejtem, nem nagyon értem.
Neten nézegettem kalkulátorokat, mind március 15 vagy 19-re írták.
Viszont a kiskönyvben március 9 szerepel. Amire az alkalmazás is 39+3-at ír. De a kiírt dátumot úgy szokták az orvosok, hogy 40.hétre nem?
Tehát akkor jelenleg 40+5. napon vagyok vagy 40+1 napon?
06.12, 24 napos cik.
Már nem tudom mikor volt a 12 hetes.
A 9.ei dátum alapján kértem időpontot arra emlékszem . Még mondta is a doki hogy szerinte korán mentem, de mikor csinálta az uh-t, az alapján mégsem korán.
09.02-én volt a 12 hetes. Akkor volt 12+6.
Eléggé összezavartak a dátumokkal.
Ami az elején nem érdekelt, de most a vége felé azért már lényegesebb. Főleg, hogy az égvilágon semmit nem érzek, hogy kezdődne.
Átérzem
Mensi szerint ma vagyok 37+5,baba méretei alapján is 37 hetesnek felel meg.
Doki szerint pedig még csak 35/36 hetes vagyok 🤷♀️
A dátumot az utolsó menzesz elsö napja alapján számolják, átlagos (28 napos) ciklussal, függetlenül attól, hogy az adott nönek milyen hosszú vagy mennyire rendszeres a ciklusa, vagy szerinte melyik napon esett teherbe.
Ugyanis ez az egyelten módszer, amivel a terhességek nagy részében értelmes dátum jön ki.
Ezt úgy számolják, hogy az utolsó menzesz elsö napjától visszaszámolnak három hónapot és hozzáadnak 7 napot.
(A te esetedben decembertöl vissza 3 hónap az szeptember, a 6-hoz meg hozzáadnak 7 napot, az 13-a, tehát szeptember 13 a várható idöpont)
Késöbb az ultrahang meg egyéb vizsgálatok alapján ezt módosíthatják, de ez a kiindulási alap.
Utolsó menses első napjától számolják.
Nekem 2 héttel nagyobb ésmégsem.írták át a dátumot
Nekem 06.08. volt az utolsó menstruáció és holnapra tehát 15-ére számolták a terhesgondozáson a 40.hetet.Nem számít hogy lombikos vagyok így tudni a pontos napot.
A nőgyógyászom figyelembe vette meg a 12.heti méreteket is így ő szerinte Március 19-e a várható időpont.
Görcseim néha vannak de más egyéb nem hogy esetleg szeretne-e már kijönni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!