Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 38,6 fokos láz 8 hetesen?...

38,6 fokos láz 8 hetesen? Most mi lesz?

Figyelt kérdés

Délután mértem. Amint rosszul kezdtem lenni, megmértem és ilyen magas volt. Felhívtam az ügyeletet, azt mondták, hogy paracetamolt szedhetek. Bevettem egyet, le is húzta 36,8-ra. De kicsit megijedtem, nem tudom meddig voltam lázas állapotban, amíg be nem vettem. És félek, hogy visszajön a lázam.

+ezt olvastam:

Paracetamol alapú gyógyszer adható a terhesség alatt fellépő láz csillapítására, de csak a szükséges ideig és a legkisebb hatásos dózisban, mellette pedig nagy figyelmet kell fordítani a megfelelő mennyiségű folsav pótlására is. A paracetamolt tartalmazó gyógyszerekkel kapcsolatosan az utóbbi évek kutatásaiban felmerült, hogy a születendő gyermekek idegrendszerére hatással van. A kockázat annál nagyobb, minél hosszabb ideig alkalmazza a kismama. Ugyanakkor a láz is veszélyes a magzatra, így törekedni kell arra, hogy a paracetamolt a legalacsonyabb hatásos adagban, a lehető legrövidebb ideig alkalmazza a várandós nő. Szoptatáskor - mivel nem nagy mennyiségben választódik ki az anyatejbe - a paracetamol alkalmazható.

2023. márc. 11. 16:58
 1/7 anonim ***** válasza:
61%
Semmi. Még nem is vagy összeköttetésben a magzattal.
2023. márc. 11. 17:01
 2/7 anonim ***** válasza:
94%

Mi lenne? Semmi.

Szedd a paracetamolt.

2023. márc. 11. 17:03
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Először is nyugodj le egy kicsit, nem lesz semmi… 1 szem gyógyszer levitte a lázadat, szóval nem volt vészes egyáltalán. Ha pedig nem akarod azt bevenni, akkor hűtő fürdő.
2023. márc. 11. 17:13
 4/7 anonim ***** válasza:
91%

#1-es, a hőnek nem kell véráram összeköttetés... 🤷

Kérdező, ennyitől nem lesz semmi baj!

2023. márc. 11. 17:15
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a rendes válaszokat!

Még 1 kérdés:

Olyan típus vagyok, akinél éjszakára vadul el a láz. Megelőzésképp lefekvéskor bevegyek egyet, vagy csak akkor ha újra kúszik fel?

2023. márc. 11. 17:18
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem úgyis felébredsz éjjel, ha belázasodsz. Legalábbis ha magamból indulok ki. Én nem vennék be előre gyógyszert
2023. márc. 11. 17:37
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Én előre nem vennék be, mert lehet, hogy már kifelé jössz belőle. Nem tudhatod. Ha megébredsz, hogy lázas vagy és rosszul érzed magad, akkor majd beveszed. Ennyitől nem fog károsulni a baba.
2023. márc. 11. 18:17

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!