Normális, vagy aggódjak?
15 hetes kismama vagyok, 2 hete érzem a magzatmozgást, eddig minden nap éreztem többször is, viszont szombat este óra nem erzem bárhogy is probalkozom vele, másfél nap telt el azóta. Olvastam hogy ilyenkor még az is normális lehet hogy napokig nem érzem hiába éreztem azelott, ez tényleg így van? Egy hét múlva megyek csak az orvosomhoz, de nagyon aggódom, van egy elég eleven kettő évesem. Próbálom kikerülni, de sokszor nem sikerül, mászik rajtam, rámül stb
Eléggé aggódom, hogy történt vele valami..
magzatmozgások érzékelése nagyon egyéni és függ a terhesség időtartamától, a méhlepény helyzetétől és a magzat aktivitásától. A 15 hetes terhesség alatt még nem biztos, hogy minden nap érzed a magzatmozgást, ezért ne aggódj, ha néha nem érzed. Ha azonban több mint két napig egyáltalán nem érzed a mozgást vagy bármilyen más aggasztó tünetet tapasztalsz (pl. vérzés, fájdalom), akkor mindenképpen fordulj orvoshoz.
A két éves gyermekeddel való játék nem árt a magzatnak, de próbálj meg óvatos lenni és kerülni az erős hasi nyomást vagy ütést. A magzatod védve van a méhlepény és a magzatvíz által, de jobb megelőzni a sérüléseket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!