Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 5 hetes terhes vagyok, kb 3...

5 hetes terhes vagyok, kb 3 hete annyira viszketek hogy a bört is levakarnám magamrol, néhol sebesre is vakartam magam. Ez is lehet a terhességtől? Vagy ez mástól van. és ha a terhességtől van mit használjak milyen testápolot?

Figyelt kérdés
2008. dec. 28. 10:53
 1/8 anonim ***** válasza:
sztem csak száraz a bőröd. használj testápolót végig a terhesség alatt. én így előztem meg, hogy csíkos legyen a hasam, mert amikor nyúlt a bőr, az nagyon viszketett és kentem. sajnos fenék és melltájon nem viszketett eléggé és csíkos lett.
2008. dec. 28. 10:56
 2/8 A kérdező kommentje:
mindig használtam extra száraz börre való testápolót.de sajnos az sem használ:(
2008. dec. 28. 10:59
 3/8 anonim ***** válasza:
Epe, illetve májproblémák állhatnak a háttérben, ami terhesség alatt előfordul. Beszélj mielőbb nőgyógyásszal erről!
2008. dec. 28. 11:38
 4/8 anonim ***** válasza:
Én javasolnám a babolajat. Vagy a speciális terhességi olajat is megpróbálhatod. Szerintem a védőnő segíthet majd, tanácsot ad. (Nem tudom, bejelentkeztél-e már hozzá.)
2008. dec. 28. 12:57
 5/8 anonim ***** válasza:
Gondot okozhat a máj muködésének megváltozása. Ha például az epe nem tud megfeleloen ürülni, a vérkeringésbe jutó epesavak intenzív viszketést okozhatnak. Ez a terhességek 2%-ában jelentkezhet és gyógyszerrel (urzodeoxikólsavval) jól kezelheto. A kezelés veszélytelen a magzatra, ugyanakkor a kezeletlenül hagyott epeürülési zavar károsíthatja a magzatot!
2008. dec. 28. 14:13
 6/8 anonim ***** válasza:
Szia nekem nem mondtak semmi máj epe dolgokat,alapból száraz volt a bőröm,néhol ekcémás is-ezeket a foltokat aloeverás krémmel kezeltem,de hamar el is tűntek.A testem pedig a dm-ben kapható babylove olajjal kentem ami kimondottam terhességi csíkok ellen van
2008. dec. 28. 14:16
 7/8 anonim ***** válasza:
Fordulj mielőbb orvoshoz! Igaz, hogy májaddal is lehet probléma, ezért is menj minél hamarabb, vagy hívd fel! Jobb félni, mint megijedni!
2008. dec. 28. 14:49
 8/8 anonim ***** válasza:
Azt írta a kérdező, hogy 5hetes terhes, ebből 3 hete viszket!!!! Ez azt mutatja, semmi köze a terhességnek a viszketéséhez hisz három hete viszket, akkor volt körülbelül a peteérés , illetve fogamzás. Ilyen korán még a terhesség nem okoz ilyesfajta gondokat, teljesen más dolog állhat a háttérben. Természetesen emiatt is orvoshoz kell menni, majd ő mondja.
2008. dec. 28. 15:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!