Nem éhgyomorra 5,1 volt a cukrom (ebéd előtt) ebéd után 2 órával 7, 0. Ez jó eredménynek számít, vagy aggódjak?
oki, csak épp reggeli után kaptam a vércukormérőt:D
Akkor holnap reggel érdeme lenne ismételnem, szerinted?
Elvileg az 5,1es érték 3 órával reggeli után volt.
Egy sima ebéd után 2 órával a 7-es cukor szerintem kicsit sok. (7,5-ig akkor jó, ha előtte tömény cukrot iszol!)
Túl aggódni nem kell, mert nem vészes, de a dokiddal mindenképp egyeztesd, hogy szükségesnek tartja e, hogy diétázz, odafigyelj.
MIndenképpen csinálj egyet reggel éhgyomorra, mert a napközbeni cukorérték mindig emelkedettebb a táplálékbevitel miatt.
Reggel felkelsz, megnézed, majd eszel, iszol jó cukros teát, és 2 óra múlva újra megnézed. Ha akkor 7-nél magasabb, akkor szólj a dokidnak, de szerintem nem lesz gond.
Szerintem egy picit magas a 7es érték. Én szénhidrát diétán vagyok, mert a 2 órás terheléses cukrom 7,8 lett. A cukor gondozóban a dietetikus azt mondta hogy evés után másfél órával mérjem a cukrom és figyeljek nagyon oda hogy ne legyen 7,0 felett.
37h km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!