Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 6 hónapos terhes vagyok, de a...

6 hónapos terhes vagyok, de a kislányunknak még nincs neve. Ötletek?

Figyelt kérdés

Akármilyen nevet akarok adni, a férjemnek nem tetszik.

Főként azért, mert lehet gúnyolni:

Tamara -> Szamara

Réka -> Béka

Debóra -> Zsebóra

És folytathatnám.

Olyan nevekről se akar hallani, mint a Hanka, Olívia, Natália, Natasa, Odett, Dóra vagy az Amanda.

A Melinda névről pedig egy kövér nő jut eszébe.

Andrea és Hanna (Anna) meg a Nóra nevet nem szeretném én mert sokan

vannak a környéken akiket így hívnak.

Sajnos kifogytunk az ötletekből.

Tudnátok adni pár ötletet?

2023. febr. 3. 10:12
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

[link]

Akár nyomtassátok ki, és húzzátok ki mind a ketten azokat, amiket semmiképpen sem adnátok, és pl karikázzátok be azokat, amik a kedvencek, amiket a legszívesebben adnátok.

Akár egy oldalra is nyomtathattok kettőt, csak előtte még nézzétek meg, hogy 50%-os méretben menjire tudjátok jól elolvasni.

Vagy pl írjon ő egy listát a legkedvencebb neveiről. Utána ha azok között a nevek között a te kedvenceiddel semelyik nem egyezik, nézzétek meg, a másiknak a listájából mivel tudnátok megbarátkozni; ha még így sincs egyezés, akkor menjetek rá a közepesen tetsző nevekre mindkettő neveinek között (pl ami nem áthúzott, és nem karikás/adatkiemelős) és akkor állapodjatok meg egy mindkettőtöknek közepesen tetsző névben , ha olyan nem volt jó pl mindkettőnek cool, vagy egyiknek cool másiknak elfogadható/megszokható.

Vagy pl, válasszatok mind a ketten 1-1 keresztnevet, és próbálgassátok egymás után rakni, hogy melyik sorrendben hangzik jobban.

Akár esetleg két keresztneve is lehet, és pl abból is össze lehet kombinálni egy köztes becenevet; pl Emma+Léna=Maléna.

Ilitia, Írisz, Izóra, Szelina, Szera, Szeréna, Szibella, Szília/Lia/Szilu(s), Szilvia, Szimonett(a), Szíra, Szonóra, Szoria, Szvetlana/Szvetlána, Xénia, Tatjána, Xavéria, Xavirejja/Xavireiia/Xavire(i)ja, Xaverina, Oana, Noella/Nola, Bianka, Brianna, Bíboranna/Borka/Ani, Seron(a)

Megérzésre ideírtam pár nevet, aminek hátha örülne a gyerek.

Xavérina,

2023. febr. 4. 23:35
 22/25 anonim ***** válasza:
*ja,várjál,az utolsó sor az nem aláírás. XD Amúgy, az X-es nevekkel én trükközgettem ;és azt nem olvastam át. Viszont ty-betűs nevek nem voltak, azt éreztem, hogy az is jó lehetne; de az egyetlen női név, amiben van ty-hang, és ismerem; az a Tatjána; gondoltam, ideírom azt is. Ami egyébként egy gyönyörű név, csak vagy ne becézzétek, vagy Jana / Tati
2023. febr. 4. 23:37
 23/25 anonim ***** válasza:

Férjed de nagy mókamester, melyik nevet nem lehet csúfolni? A vezetékneveteket például?

Gondolom, az Andrea, Anna, Hanna, Nóra neveket ő javasolta? Lehetne ezekhez hasonlóakat keresni, amik nem olyan gyakoriak a környéketeken, pl. Dóra/Dorottya, Teodóra, Norina, Panna, Fanni, Annamária vagy az Anna bármelyik összetétele (akár Marianna, Zsuzsanna is lehetne), Johanna stb. De tényleg a legegyszerűbb, ha veszitek a névlistát, ő megjelöl mindent, amit el tud képzelni, és utána megnézed, azok közül tetszik-e neked is valami.

2023. febr. 9. 13:11
 24/25 anonim ***** válasza:
Előző vagyok: vagy Alexandra pl.?
2023. febr. 9. 13:11
 25/25 anonim ***** válasza:
#24-esnek, nekem volt anno óvodában egy Alexandra nevű csoporttársam; én akkor őt még nem ismertem, ez a csoport úgy keletkezett; hogy két csoportnak is a fele elballagott; így az egyik csoport megmaradt fele átköltözött a másik csoportnak a termébe. Na, ott volt egy csaj a csoportban, akit Szandinak hívtak, anya ő már lehet, hogy ismerte a családot azelőtt is, azt én nem tudom. De szóval még neki akkor, a Szandinak én még nem tudtam a nevét; de szóval tök aranyos volt, mindig köszönt anyámnak, anya meg mindig mondta neki, hogy "Szia Szandi." És akkor én nem értettem, hogy mit gúnyolódik vele anyám, hogy úgy hívja, mint amit én a lábamra szoktam húzni nyáron. Ja meg amúgy, általános alsóban is egy osztályba jártam még ezzel a csajszival, volt egy másik csaj, akivel úgy ott legjobb barik lettek, és akkor ő meg így poénkodott kedveskedve, vicceskedve a nevével, hogy "Szasza, .. Szarsza..." :):):) De szóval a Szandi tudta, hogy ez csak poén, szóval nem vette magára; meg egyébként is , a másik csaj csak próbálkozott vele, gondolkodott, agyalt, töprengett rajta így vicceskedve; hogy még mit lehet kihozni a nevéből. :):):)
2023. febr. 9. 16:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!