Mi az a súly kb. , amit már nem szabad emelgetni terhesen?
Lehet, hogy kicsit bénán tettem fel a kérdést... Konkrétan az a helyzet, hogy ma teszteltem pozitívat :))) (kb 4,5 hetes lehetek) és van egy 21 hónapos, 11 kg-s kisfiam. Nem nagyon tudom megoldani, hogy ne emelgessem (ágyba be-ki, autóba be-ki, babakocsi, stb). Azt meg már nem is mondom, hogy a múlt héten, mivel nem is sejtettem, hogy terhes vagyok, átrendeztem a szobáját, egyedül tologattam a bútorokat stb. Most emiatt iszonyat lelkifurdalásom van, de sajna ezt már nem tudom visszacsinálni.
Tudom, hogy sokan csinálták már végig a terhességüket, úgy,hogy a nagyobb gyereket emelgették, ezért várnék tapasztalatokat e téren.
Köszi a segítséget.
Hát igen, elvileg be tud szállni a kocsiba, ha éppen olyan kedve van :) Ha viszont nincs és mégis menni kell, akkor jön a közelharc és a hiszti :)))
A kiságyból pedig asszem kiveszünk néhány rácsot, hogy be és ki tudjon mászni... A pelenkázót meg elfelejtjük, mostantól a földön cserélünk pelust. Na jó, biztos menni fog ez, csak egy kicsit túlparázom :)
én kérdeztem a dokimat és ezt mondta: "egy egészséges terhességet igazából agyonütni sem lehet"
35 hetes vok és még mindig le-fel emelem a babakocsiban a 1.5 évesemet a buszról, lépcsőn felviszem karban ha kell, közben másik kézben babakocsi, etetőszékből ki-be, a pocakomon lovagol még mindig, meg hozzámbújik, emelgetem, szaladgálok a kismotorja után.
Szerintem az a lényeg, hogy a kezdetektől megszokta a testem ezt a terhelést, nem egy hirtelen megemelésről van szó.
Szia!
Én 17 hetes vagyok és a 4 éves fiam 15 kg. Este sokszor alszik el mellettem és én át szoktam vinni az ágyába. Még semmi bajom nem volt belőle.
Egészséges terhességnél emelheted a kisfiadat.
Néhány helyzetet taníts meg neki: babakocsiba bemászni, kimászni onnan, lépcsőzzön egyedül, utcán sétáljon egyedül, ne cipeltesse magát...
Üdv, 22 hós kislány anyukája, 38 hetes kismama.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!