Egy terhes nőnek nem szabad dolgozni? (fizikai munkát)
Vagy ha például egyedül él és vesz valami nehezet, mondjuk egy ilyen "karton" (vagy akármi) lisztet és akkor felcipeli a negyedikre, vagy egy zsugor ásványvíz. (Most ezek a példák jutottak eszembe).
Ezek ártanak a kismamának, gyereknek?
Lombikkal estem teherbe, nekem az elejétől szigorúan tilos volt súlyt emelni.
12. héttől az elöl, mélyen tapadt méhlepény miatt, utána az a veszély elmúlt, de az utasítás érvényben maradt.
Később a rövidülő méhnyak és a haskeményedés miatt sem szabadott.
En igazabol eltem az eletem ugyanugy, kb a 27.hetig. Na onnantol kezdve rengeteget fajt a hasam, kemenyedett, nem esett jol mar sokat setalni, cipekedni, lepcsozni.
Igazabol oka nem volt kulonosebben, mert nem nyilt pl ido elott a mehszaj, nem volt verzes, ilyesmi, de nekem megis nagy fajdalmaim voltak.
Ilyen is van 🤷♀️
A terhesség nem betegség, hanem állapot.
Egy teljesen normális, nem veszélyeztetett terhességnél az ember lánya ugyan úgy dolgozik, az addig megemelt kg nyugodtan emelheti, sportolhat ect.
Mo.-n divat a terheseknek rohanni tappenzre a pozitiv teszt utan.
Na, fejlett orszagban ez elkepzelhetetlen, ugyanugy dolgozunk vegig, hacsak nem valami komoly gond van a terhesseggel.
Annyi fizikai terhelést bír egy terhes nő, amihez terhesség előtt hozzászokott. Ezért vannak súlyemelő vagy fitneszedző nők, akik végig sportolják a terhességüket és kutyabajuk. 13 kilós a nagyobbik, nem tudok megoldani hogy meg se emeljem. De szokva vagyok hozzá.
Természetesen ha valami baj van, például mehszajat fedő méhlepény vagy nyíló méhszáj, akkor kímélet kell!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!