Feleslegesen hívtam a 112-őt?
34.heten 135 ös majd 160as vérnyomást mértem (alapjáraton 90 es 100 közötti a vérnyomásom) minden elojel nelkul!
160 nál már bepánikoltam annyira hogy remego kezzel gondolkodni se tudtam kit mit hivjak felhivtam a 112 ot ,elmondtam a panaszom ok pedig kuldtek egy mentot ami bevitt a korhazba ami gyalog egy 10 percre van tolem
Nem volt segitsegem ki bevigyen engem es a nagy taskaim es mar annyira panikoltam hogy gyalog nem akartam elindulni
Utolag gondolkodtam h talan nem igy kellett volna
Szerintem jol járt el a kerdezo. Ok hogy 160as vérnyomással hivott mentőt, de ennek barmi lehetett volna a végkimenetele. Szerintem nem jatek. En pl egy 130as vérnyomást is megerzek. Par másodperc alatt is súlyosbodhattak volna a tünetek.
Nekem lepeny leválásom volt. Egy csepp vernel hivtam a mentőt, mert azt mondtak ha ver van bármennyi akkor kórház. Mire eltelt 5 perc mar térdig Veres voltam es a tena lady mintha benn sem lett volna… ha akkor megvárom h a ferjem haza érjen (kb 5 perc kellett mire hazaér) es autóba ülünk sem a baba se én nem élem túl. Orvos mondta h pár percen múlt az életünk.
Ez nem játék. Es itt be is bizonyosodott hogy baj van.
Kérdező teljesen normálisan álltál hozza. Nem hívtál fölöslegesen mentőt.
Jó egészséget Nektek :)
Mire a korházhoz ertünk már vártak minket,egy szót se kellett mondanom,tudták miert érkeztem.
A mentősök a nehéz táskáim is segítettek vinni ami óriási segítség volt
29-es vagyok.
Lepontoztak mert meg mertem kerdezni,hogy 8 hét utan minek rakta ki ezt ide...minek foglalkoztatja ot ez most mar?eltelt egy csomo ido,a mento kiment,nem szólták le,hogy feleslegesen hivta,akkor most mar nem mindegy?
Olyan jó hogy itt mindig minden kérdés csak kitaláció vagy vitaindító lehet.
A történet megtörtént velem.
A kérdest azert tettem fel mert szerintem jól cselekedtem. Nem vettem el senkitol a lehetoseget amiert kihivtam a mentot hiszen nekem is szuksegem volt a segitsegre. Akár a toxemia olyan súlyos is lehetett volna hogy azonnal a műtőbe kellett volna tolni.
A gyerekem volt az elso gondolatom hogy megovjam őt es ha baj van idobe segitseget tudjunk kapni a megfelelo helyrol.
Mi miatt kerult ki a kerdes?
Kivancsi voltam hogy más anyuka esetleg egy ilyen szituacioba milyen dontest hozott volna
En szerintem jo dontest hoztam,mostis a mentot hivnam.
Mindenbe segitettek amit megis koszontunk nekik
Üi.: ha felesleges lett volna a hivásom higyjétek el hogy a segelyhivo mondta volna hogy,Hölgyem,ebben az esetben nincs szükseg mentőre,kérem fáradjon be a legkozelebbi korhazba.
De nem mondta ezt,mert tudta hogy baj van.
Amig a mento nem ert ki vegig vonalba volt vegig kerdezte hogy vagyok.
nekem is volt 165/90 a vérnyomásom, én elmentem az orvoshoz gyalog (10 p) , vittem vizeletet is.
Kiderült, hogy nem toxémia, 2*1 Dopegyt és ennyi.
Egyébként nekem vissza is állt, az orvosnál már kevesebb volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!