18éves vagyok a barátnőm 14éves és terhes lehetek én a gyerek gyámja? És ez nem törvénytelen (h 14évesen terhes én meg 18vagyok)?
Jó, oké ti dolgotok, valamint a ti döntésetek, én csak elmondtam erről az én véleményemet.Mert én 18évesen leszek anyuka, és megjegyezte a doki hogy hát még nem teljesen alkalmas egy 18éves teste egy baba kihordására, épphogy...
Ezért írtam, nem rosszból!
Én úgy tudom, hogy ha a szülei bele egyeznek, akkor korengedéllyel elveheted feleségül.
De sajna, mivel azt írtad, hogy zizik, és a magyar jogszabályok ("sajnos" ?) mindig az anyák javára döntenek, ha ellened vannak, nem valószínű, hogy megkapod a gyámságot. Kivéve, ha ő és a szülei lemondanak a babáról, Akkor te vagy az első számú gyám lehetőség. Mindenképp próbálj dűlőre jutni a szülőkkel. Mert nem csak a gyámságot, de még a láthatást is elvehetik tőled.
Keress meg egy családjogi szakembert. Ő biztos sokat tud segíteni. A legjobb, ha a gyámügyön kezdesz.
Sok sikert kívánok és még több türelmet! És soha ne felejtsd el, hogy ezt a babát Te/Ti akartátok, nem ő kérte az életet.
Sosem leszel a gyerek gyámja,ezt már el felejtheted.Be is b@szna,ha a barátnőd felnőtt,felelősségteljes szülei helyett egy taknyos döntene egy gyermek sorsáról...zoknit kellett volna húzni öcsi,nem most felnőtteskedni,meg okoskodni.Szép dolog a naivság,csak sajnos gőzöd nincs a dolgokról.A btk olvasgatása helyett felvilágosító könyveket kellett volna olvasgatni,akkor nem lennél szarban.
Egy 7 hetes felelősségteljes,felnőtt nő,és kismama
A felelősségteljesség ott kezdődik,hogy védekezem egy nem kívánt terhesség ellen,hidd el lehet,itt vagyok,én rá az élő példa.Akkor jött amikor akartuk,nem a vakszerencsére volt bízva.Az,hogy 18 évesen dolgozol,szép és jó,meg hogy a szüleid támogatnak,csak tudod nem a szüleidnek kellene...mert nem nekik csinálja az ember a gyereket,hiába állnak melletted,nyilván mi mást tennének,hiszen szeretnek,de mit gondolsz?A párodnak nem lesz hiányérzete?Még gyerek...kimarad a buli az életéből,a tanulás,barátok,minden,na meg relatíve kevés esély van rá,hogy együtt maradtok.
Tényleg nagyon aranyos a hozzáállásod,mert biztos egy jószívű srác vagy,de gyerek még.Remélem nem gondolod,hogy felnőtt,felelősségteljes férfi vagy,mert nyilvánvalóan nem így van.Jószívű kölyök,de gyerek még!
Ne magadra,és ne a lányra gondolj,hanem a gyerek érdekére,akinek nem feltétlen lesz jó,ha szintén gyerekek nevelik.Abortuszt én sem pártolom,az örökbefogadást viszont megggondolhatnátok.Mindenesetre sok szerencsét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!