Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nifty teszt mennyire megbízható?

Nifty teszt mennyire megbízható?

Figyelt kérdés
Volt közületek olyan, akinek magas valószínűség jött ki rendellenességre, de végső soron egészséges lett a baba?

2023. jan. 21. 17:15
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
99.9%-ban megbízható.
2023. jan. 21. 17:16
 2/19 A kérdező kommentje:
A szindrómáknál olvastam, hogy igen. Vajon a duplikációknál is?
2023. jan. 21. 17:23
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Amit vizsgál, arra elég pontos. Max annyi a gond, hogy a másik sokezer szindróma vagy kromoszóma/gén mutáció jelenik meg.

(Nyilván extrém ritka kivételek vannak.)

2023. jan. 21. 17:29
 4/19 anonim ***** válasza:
69%

Nem mindent vizsgál

Valószínűséget nip teszt nem ad..

2023. jan. 21. 17:30
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Amikre vizsgál arra biztos az eredmény (99% feletti). De nem ad valószínűleget, ahogy írták. Vagy pozitív vagy negatív az adott genetikai betegségre (ha pozitív akkor meg magzatvíz vétel, azzal igazolják. A nip tesztet nem fogadják önmagában el). De nem sokat vizsgál, csak a leggyakoribbakat. Magas valószínűleg a kombinált tesztnél jöhet ki, az nem annyira pontos, inkább kockázat becslés csak.
2023. jan. 21. 17:47
 6/19 A kérdező kommentje:
Sajnos nálunk magas valószínűség jött ki az egyik kromoszóma duplikációjára. A genetikus semmit nem mondott ez ügyben, se jót se rosszat. Mennem kell magzatvíz vételre.
2023. jan. 21. 17:52
 7/19 anonim ***** válasza:
84%

Ha a niftyn rossz jött ki akkor 1% esélyetek van, hogy rendben van.

Ebben nem reménykednék.

Részvètem, ha így van😢🖤

( nifty , ahogy az egyik ilyen típusú teszt nem valószínűséget ad ki.. annyi, hogy az eredményt nem fogadják el diagnózisnak, csak az aminot vagy chorionbiopsziàt, emiatt kell megcsinálni.)

A leleten mi van pontosan?

Magánjellegű adatok nèlkül becsatolod?

Futa nekem, amit a doki mondott.

2023. jan. 21. 19:30
 8/19 anonim ***** válasza:
51%

Mi is nifty-n voltunk, még nincs eredmény, de most én is megijedtem így elkezdtem utána olvasni. Elvileg a 3 fő genetikai rendellenességen kívül a többi amúgy is ritka, illetve eléggé sok az álpozitív eredmény. Nem akarok hülyeséget mondani de valami 50-75%-ot olvastam.

Ha gondolod szívesen belinkelem a cikkeket (angolul van), de nehezen értelmeztem én is szóval azért készpénznek ne vedd, illetve ez az összes ilyenfajta nipt tesztet vizsgálta, nemcsak a niftyt.

Nifty tájékoztatóján sincsen % megadva mennyire jól tudja mérni.

Szóval ne keseredj el, szerintem több az esély rá, hogy nincsen semmi baj, mint hogy van.

2023. jan. 23. 22:46
 9/19 A kérdező kommentje:

Szia! Köszönöm szépen a bíztató választ. Bárcsak igazad lenne.

Ha belinkelnéd a cikket az szuper lenne.

2023. jan. 24. 16:10
 10/19 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

Kitartást! Majd írjál mit mondtak.

2023. jan. 24. 16:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!