Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Gdm esetén mindenkinek muszáj...

Gdm esetén mindenkinek muszáj megenni 160 gramm CH-t?

Figyelt kérdés

Nekem sokszor nagyon sok. Ugye kell a fehérje is mellé, de így meg hiába mérem ki előre, sokszor szenvedek az adagom végével. Mindig is madár adagot ettem. A vacsora főleg a rémem, 40 grammot meg kéne egyek, de már 30 gramm esetén is szenvedek vele és az utóvacsorával is. De reggel és délben is nehezen csúszik le az adagom.

Az értékeim hellyel-közzel rendben vannak, napközben végképp, vacsora után néha magasabb viszont (max 7.3) akkor is megesik, ha ugyanazt eszem amit reggelire vagy ebédre...

2023. jan. 20. 08:47
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:

Diabetológián természetesen meg fogom kérdezni, de csak szerdán megyek.

Most inkább kíváncsiskodok.

2023. jan. 20. 08:48
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Lehet kevesebb is, ha rendben vannak a mérések úgy is. Pl 140 grammra leviszed, onnan vegyél el, ahol sok a ch, pl akkor vacsorára 40 helyett egyél 30-at.

Én is kevesebbet ettem, de én azért, mert 160 grammal mindig magasakat mértem. 140-el jól működött.

2023. jan. 20. 08:52
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha az orvos erőltetné, akkor kérj másodvéleményt. Én sajnos kifogtam egy idiótát, inkább kerestem mást.
2023. jan. 20. 09:07
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

150 gramm kell a baba miatt.

Ha kis adagokat szoktál enni, akkor érdemes magas CH-tartalmú kajákból összeállítani a napi menüsort. Lépj be a terhességi cukorbetegség fb-csoportba, ott vannak receptek és ötletek is ilyen esetekre.

2023. jan. 20. 09:20
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 180at kellett mindkét terhesség alatt.

A 2nál a diabetológus diktálta, hogy melyik étkezésre mennyit egyek, nem számoltam össze csak 1 hét múlva mikor újra mentem, 5!ch-val kevesebbet ettem naponta, ő meg veszekedett velem, mert aceton jelent meg a vizeletemben és biztosan nem eszek eleget és éheztetem a babát 😒

2023. jan. 20. 09:29
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha kis csökkentéssel sincs keton a vizeletben, akkor picit lehet kivesebbet enni (gyors lassút tartva, időbeliségre figyelve, többször ellenőrizve)

Amúgy magas ch-jú dolgokat próbáltál enni? Úgy is sok?

2023. jan. 20. 14:15
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Igen.
2023. jan. 20. 16:26
 8/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Magas CH dolgokat kevésbé mertem eddig.

Nekem még friss a diéta. De akkor ha egy nap kimarad mondjuk 5-10 g CH mert valamelyik étkezésre szánt adagom nem tudtam 100%-ban kivégezni az nem baj ugye? Igyekszem megenni a 160-at ettől függetlenül.

2023. jan. 20. 18:06
 9/13 anonim ***** válasza:

"akkor is megesik, ha ugyanazt eszem amit reggelire vagy ebédre..."

Persze, mert változik az inzulinérzékenység a nap folyamán és egyéni eltérések is vannak, hogy ki mit mikor bír jobban.

"adagom nem tudtam 100%-ban kivégezni az nem baj ugye? "

Ha nem lesz keton a vizeletedben!

Vegyél egy doboz tesztcsíkot és teszteld reggelente!

(Idegrendszeri problémát okozhat a gyereknél)

2023. jan. 20. 18:14
 10/13 A kérdező kommentje:
Éhgyomorra kell ugye? Van egy 100db-os cybow 10-esem ami mér ketont, eddig nem volt benne. De ha lenne keton a vizeletben, mikor lenne?
2023. jan. 20. 18:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!