Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 5 hónapos terhesen elég sok...

5 hónapos terhesen elég sok szemölcs jelent meg a hüvelyem tájékán. El lehet valamivel tüntetni?

Figyelt kérdés

Valószínűleg, hogy HPV okozza (korábban voltam gyanítva HPV vírussal, de a terhesség miatt nem tudtak letesztelni).

Csak úgy látom, ha tükörrel nézem. Akkor tűnt fel, mikor borotváláskor elkezdett vérezni. A párommal a borotválás előtt 3-4 nappal voltunk, akkor nem volt még semmi

2023. jan. 16. 18:37
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
82%
Ne várj 2 hétig. Terhesen ez nem játék.
2023. jan. 17. 11:44
 12/17 anonim ***** válasza:
#4 hogy lehet ekkora baromságot írni, hogy altatásban szedik le a szemölcsöket? :D ha a szeméremtesten van vagy pl hüvely vagy ánusz környékén van csak simán szurival érzéstelenítik és leszedik úgy. Max. akkor altatnak, ha annyira érzékeny helyen van pl hüvelyen belül stb. Amúgy ez lehet nem a pasidtól van hanem te hordozod évek óta. Ez akkor jön elő jobban amikor legyengül az immunrendszer. Amúgy általában ha HPV okozta szemölcse van valakinek akkor az szerencsésebb, mert valószínűsíthető, hogy nem a méhnyakrákot okozó pár fajtából az egyik a 200ból amit elkaptál. Azért érdemes megnézetni. Nőgyógyásztól kapsz immun gyógyszert, bár terhesség alatt nem biztos, hogy lehet szedni. + el kell távolítani a szemölcsöket. Ha ecseteléssel nem esik le akkor bőrgyógyász le tudja szedni. + igen így ha ánusz vagy hüvely környékén van a szemölcs nem szülhetsz természetesen.
2023. márc. 28. 18:21
 13/17 anonim ***** válasza:
#12 akkor te még nem láttad, mennyire el tudnak terjedni a condylomák odalent. Szülészeten dolgozóként nem egy terhesnek szedtük le altatásban, mert túl sokáig várt és annyira kiterjedt volt. De nyilván te jobban tudod…
2023. márc. 28. 20:36
 14/17 anonim ***** válasza:
13-as ebben igazad lehet. Nekem volt összesen 2 db. Amikor észrevettem egyből nőgyógyász - kenet vétel, gyógyszeres kezelés + bőrgyógyász. Ezeket sem értettem soha, hogy hagyhatja valaki, hogy ilyen szinten elterjedjen rajta valami...mire várnak? Majd elmúlik? Mert azért amit Te mondasz szint nem 1-2 nap alatt alakul ki...
2023. márc. 28. 21:17
 15/17 anonim ***** válasza:

Természetesen nem 1-2 nap vagy hét alatt alakul ki. És el se hinnéd, mennyi nő hanyagolja el magát. Terhesgondozásra is csak azért járnak, mert ha nincs meg a megfelelő számú pecsét a kiskönyvben, nem jár a pénz. De nem váltják ki a felírt gyógyszereket. Volt pl. akiről már a klinikánkra értesítés jött amiatt, hogy rühes de nem hajlandó kezeltetni magát. És láttam jópár olyat aki nem zavart az a pár szemölcs, aztán addig várt, míg karfiol nagyságúak lettek és már járni alig tudott tőlük.

Nyilván a kérdező és a legtöbb nő szerencsére nem ez a kategória. Nekem is volt közeli ismerősöm, akinek előjött 1-2 a terhesség alatt, mivel ilyenkor az immunrendszer máshogy működik, a HPV pedig valószínűleg már régebb óta a szervezetében volt, le lett ecsetelve párszor, elmúltak nyom nélkül. Minél korábban elkezdik kezelni, annál könnyebb megszabadulni tőle.

2023. márc. 29. 16:20
 16/17 anonim ***** válasza:
64%
#15 igen így van. Pl nekem a rendszeres kezelés és gyógyszer teljesen meggyógyított. Nem volt rövid idő volt kb. 1 év, de pl azóta már a kenet is HPV negatív. Amúgy döbbenetes amit írsz. Szomorú, hogy ilyenek vannak.
2023. márc. 29. 16:34
 17/17 A kérdező kommentje:
A nőgyógyászom azt mondta, hogy terhesen nem lehet semmit se tenni ellenük. Most 8 hónapos vagyok, 1 hónapja eltűnt az összes magától.
2023. ápr. 5. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!