Csak engem ráz ki a hideg attól, ha egy 1-2 éves gyermek kezében állandóan a tabletet látom?
Ugyan ez, ha a TV előtt ültetik non stop... És örülnek neki a felnőttek, hogy őt hogyan érdekli a reklám. 🤮
Annyi mindent tudnék ilyenkor mondani, de süket fülekre találnék.
Én valami tanfolyam elvégzéséhez kötném a gyermekvállalást...
Egyébként a családban látom ezt jellemzően, a 75 éves nagyinak hiába is magyaráznám miért káros a tv, a szülei meg egy kukoricacső tudatállapotával agyenlőek, tehát esélyem sincs segíteni nekik. Az ő dolguk, csak rohadtul idegesít egy összejövetelen a butaságukat egy ferde mosollyal nyugtázni. 🤮
Ez sajnos tényleg mindenkinek a magánügye, fölösleges leállni vitázni/kioktatni/tanácsot adni.
Engem is bosszant. Kisgyermeknevelőként sokszor tapasztaltam, hogy egy 1,5 vagy 2-3 éves gyerek idegrendszere mennyire nem képes feldolgozni azt a sok impulzust ami a téve vagy a tablet által éri.
Itt most nem egy Peppa malac részről beszélek, vagy a napi 1-2 Mancsőrjáratról.
Hanem a több órás youtube és tv bambulásról.
Volt olyan kisgyerekem aki 2 évesen este 7-től 9-ig nézhette a youtubeot. Éjszaka természetesen rosszul aludt, sokszor ébredt.
A bölcsiben sem tudott aludni, zaklatott volt, nem tudott könyvet "olvasni" nem szerette a mese olvasást, nem tudott jászani és az anyuka nem értette miért olyan a kislánya amilyen.
Én hiába mondtam, hogy az idegrendszere túlvan stimulálva, mert sok olyan dolgot néz, amit nem tud feldolgozni. A gyorsan váltakozó képek, gyors beszéd sok volt az agyának. De anyuka boldog volt, hogy olyan cukin tudja kezelni a youtubeot és szépen csendben van...
Nem csak téged, de tojd le.
Én azt nem bírom, ha mellé megy a nyavajgás, hogy "tv nélkül nem eszik", "tv nélkül nem tudom átpelenkázni" (wtf?). Ez volt a kedvencem. A játszótéren felcsapta anyuka a gyereket az asztalra és premier plánban pelenkázott, mindezt úgy, hogy a Nandimese vagy mi üvöltött a mobilból, amit a gyerek kezébe nyomott.
Közben meg nyomta a dumát, "hogy ti olyan szerencsések vagytok, hogy mese nélkül is megy"....
"Az ő dolguk, csak rohadtul idegesít egy összejövetelen a butaságukat egy ferde mosollyal nyugtázni. 🤮"
Hát én meg tőled 🤢🤮, az eszmeletlen beképzelt stilusodtol, attól, hogy azt képzeled, több és okosabb vagy mindenkinél. A 75 éves nagyi hülye, ugye, a szüleitől nem is beszélve, persze TE, Miss Dr. Prof. KiHaÉnNem Egomania persze maga vagy a tökély.
Engem is kiborít ez a dolog, de valóban nincs semmi értelme beleszolni.
Sógorom felesége már a 4 (!) hónapos babának nyomta a Bogyó és Babócát, mert nem tudta megnyugtatni. Volt olyan is, hogy nagyon sírt, sehogy sem akart aludni erre bevágta a pihenőszékbe, lerakta a tv elé és otthagyta. Persze ott volt a sógor is, azonnal felvette és neki sikerült elaltatnia. Most 2 éves, de állandóan megy a tv és a telefonozás. Enni csak mese mellett hajlandó. Természetesen nem szóltam bele, hogy mi a jófrancot művelnek egy 4 hónapossal. Max a sógormonak (egyik legjobb barátom) szívtam egy kicsit a véret, de nyilván nem változott semmi.
Kb egy idősek a gyerekeink, de mi csak most 2 évesen kezdtük a mesenézést. Néha nálunk is elszalad a ló és többet nézi a kelleténél, de pl évesnél nem nézheti. Meg nem is nézi minden nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!