Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Csak én szorongok, mikor a...

Csak én szorongok, mikor a barátaim közül valaki terhes lesz?

Figyelt kérdés
Mostanában vettem észre, hogy mikor a barátaim vagy kollégáim bejelentik, hogy babájuk lesz, elfog a szorongás. Én 27 éves nő vagyok, pár éve együtt vagyok a párommal. Nem szeretnék most babát, de valamikor a jövőben majd szeretnék anya lenni. Közben a családomtól folyton kapom a nyomasztást, hogy össze kellene házasodnunk, és gyereket kellene szülnöm, mert "kifutok az időből", én viszont még nem állok erre készen.

2023. jan. 12. 13:50
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Sajnos nekem is volt ilyen, de autàn lekûzdöttem! Konzentràj magadra, Te döntésed mikor àllsz készen a gyerek vàllalàsra. Ne vedd a szivedre, ne szorongj ilyesmin! Talàn jòt tenne B vitamin komplexumot szedned kb 6 hònapig! Erôsiti az idegeidet! Minden jòt!
2023. jan. 12. 13:58
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
36 évesen szültem, túléltem én is és a környezetem is. Nem vagy lemaradva.
2023. jan. 12. 14:08
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Akkor vállaljatok gyereket, mikor készen álltok rá, ne társadalmi nyomásra.

Én csak azért szorongtam, mert tudtam, hogy lőttek a talalkáknak, nem lesz 5 szabad percük a csajoknak. De már beletörődtem.

2023. jan. 12. 14:22
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Én nem akartam túl fiatalon anya lenni, ezalatt én a 20-as éveket értem. Így egyáltalán nem érdekelt, sőt inkább az volt az első reakcióm, hogy szerencsére nem én lettem terhes..😅 30 évesen szültem, és most se csinálnám másképp. Ehhez fel kell nőni fejben, mindenhogy.
2023. jan. 12. 14:58
 5/7 anonim ***** válasza:
17%

Még nem késő egyáltalán, de van amikor az lesz. Igazából még ekkor sem késő, csak amikor utánaszámolsz, hogy mondjuk 50 éves leszel, amikor középiskolába megy a gyereked, az kicsit kellemetlen.

De mondom, te még bőven időben vagy.

És próbáld meg kitalálni, hogy mennyire nem erzed magad késznek. Mert lehet, hogy tényleg nem állsz készen, de valójában senki nem áll teljesen készen ilyesmikre.

2023. jan. 12. 19:00
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Semmi baj nincsen ezzel, szulsz ha jobban ugy erzed keszen vagy ra. Bar en most 35 evesen varok babat, meg mindig nem erzem magam 100% kesznek, de az ido meg megy. Szamos ismerosom aki velem egyidos meg gyermektelen, egyaltalan nem lesz ritka jelenseg, hogy 50 evesen mesz ballagasra, es akkor mi van? Megszolnak a szomszedok? Vicc
2023. jan. 13. 03:27
 7/7 anonim ***** válasza:
Én azért szorongok minden ilyenen, mert 26 évesen szűz vagyok. Szóval az eredeti tervem, hogy 30 évesen szülök, már biztosan nem válik valóra, ahhoz kell egy komoly kapcsolat, és nem biztos, hogy összehozom addig. :/
2023. jan. 28. 00:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!