Dopegyt teljesen biztonságos a terhesség alatt?
Figyelt kérdés
13. Hétben vagyok. Normál-emelkedett vérnyomás, max 140, az orvos azt mondta, hogy napi 1 szemet szednem kell ha nem megy tartósan 120 ra le. Hát nem fog ugye, mert nekem annyi sose lesz... Ez mennyire rosdz a várandósság alatt, hogy szedni kell? Milyen negatív hatásai vannak?2023. jan. 7. 12:11
1/9 anonim válasza:
Semmilyen. Évtizedek óta használják, az egyetlen vérnyomáscsökkentő, mai használ és tuti nem ártalmas. A többi kinyírja a gyerek veséjét mint a szél.
2/9 anonim válasza:
Én végig szedtem a terhesség és a szoptatás alatt is, egészséges a lányom.
3/9 anonim válasza:
Nyugi, ezt biztonságosan lehet szedni. Én 38 hetes vagyok, és sajnos már napi 4*2-nél tartok...
4/9 anonim válasza:
Amúgy én nem értem hogy ha ennyire nem bíztok az orvosotokban, miért nem váltotok? Magyarországon kifejezetten paranoiás a nőgyógyászok többsége, semmit nem javasolnak szedni, azt sem, amit lehetne. Tehát ha felírnak vagy javasolnak valamit, az szinte biztos hogy tényleg minden szempontból tök ártalmatlan.
5/9 anonim válasza:
Az egyetlen amit lehet szedni terhesség alatt.
Nekem alapból magas a vérnyomásom.
3 terhességet vittem végig vele, az elsőt toxémiával.
6/9 anonim válasza:
De miért kell 120 alá mennie? Nekem mindig 130 körül van. 😮
7/9 A kérdező kommentje:
Nem tudom, mondta a dokinak nekem nem lesz tartósan 120. És azt is mondta a belgyógyász, hogy terhesen jóval alacsonyabbnak kellene lenni.
2023. jan. 7. 17:57
8/9 A kérdező kommentje:
Diétát írt a doki, de hát hogy tartsam be mikor terhes vagyok, kívánós..
Lassan belenyugszom, hogy legyen a napi 1szem tabi aztán legalább rendben lesz minden
2023. jan. 7. 17:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!