Lehet baj a röngentől?Vagy az érzésteletítőktől?10-12 hetes terhes vagyok elkezdték kezelni a fogaimat,következő alkalommal tervezik lecsiszolni a többit és koronát húzni rájuk.
Figyelt kérdés
Ma tudtam meg hogy terhes vagyok.
Volt már valakinek fogpótlása terhesen?
2022. dec. 15. 15:01
1/19 anonim 

válasza:

A fogaszati rontgen teljesen biztonsagos terhessegben.
2/19 anonim 

válasza:

Röntgen az egyetlen ami nem ajánlott. Érzéstelenítő és bármilyen kezelés nem ártalmas a magzatra. Röntgent van ahol megcsinálják, van ahol nem, én több helyen voltam, végül nem rontgeneztek, de azért nem gondolom, hogy valami nagy baj lett volna belőle.
3/19 anonim 

válasza:

Fogászati röntgen nem okoz problémát, tőlem se kérdezték meg, terhes vagyok e. Viszont a test, végtag egyéb röntgenen minden alkalommal.
4/19 A kérdező kommentje:
És a procedúrától lehet baja?
3 órás lesz a következő alkalom.
2022. dec. 15. 15:23
5/19 A kérdező kommentje:
Azért kérdezem az érzéstelenítés,mert gondolom azt kapni fogok bőven.
Nem volt tervezett a pici...
A fogaim jelenleg rossz állapotban vannak. Tehát biztosan fájna a következő hónapokban.
2022. dec. 15. 15:25
6/19 anonim 

válasza:

Helyi érzéstelenítőt adnak, nem megy át a szervezetedbe, szóljál, hogy terhes vagy, de nem lesz gond ha adnak.
7/19 anonim 

válasza:

Nekem koponyaröntgenem volt beültetés után, mert szétvertem a fejem az asztalban. Melltől lefelé letakartak, és ennyi.
8/19 anonim 

válasza:

Nekem is kezelik a fogaimat, a fogorvos azt mondta terhesen nem csinál röntgent. Anélkül kezeli, pedig volt már gyökérkezelés és foghúzás is.
9/19 anonim 

válasza:

Ma tudtad meg hogy terhes vagy és 10-12 hetes vagy?Ennyire szabálytalan a ciklusod vagy ez hogy lehet?
Röntgent nem lehet terheseknek csinálni.
10/19 anonim 

válasza:

A babának inkább a rossz fogaktól lesz baja, nem a kezeléstől. Jól teszed, hogy megcsináltatod. Röntgent csak akkor csinálnak, ha feltétlenül kell, nem lehet pl. a terhesség utánra halasztani, de nem árt a babának, elenyésző dózist kap. Az érzéstelenítő nem árt a babának. Attól még mondd, hogy terhes vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!