Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Második terhesség mennyire...

Második terhesség mennyire volt más ezekből a szempontokból?

Figyelt kérdés

Nekem szerencsére nem volt nagy hasam, a végén is csak akkora volt, mint másnak 6 hónaposan. 17 kg-t híztam, de nem tudom hova, oké a gyerek, magzatvíz stb, de egyedül a hasam lett nagyobb. 60 kg-val kezdtem, most 65 vagyok szülés óta (14 hónap).

Azt mondják a 2. terhesség mindig hamarabb látszik, nagyobb a has, nehezebben mennek vissza a kilók stb. Nálatok ez mennyire volt igaz?

2022. dec. 10. 23:04
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Nagyjából ugyanannyit híztam a két terhességem alatt, a második talán előbb látszódott és marginálisan talán nagyobb volt a pocakom, de nem jelentősen, inkább csak akkor látszott, ha egymás mellé tettem azonos terhességi heteken készült fotókat. Egyik gyerekkel sem volt hűdemilyen nagy pocakom, és nem is híztam sokat (sőt, inkább fogytam) mindkettejükkel.

Grammra és centire ugyanakkorák lettek a lányok :)

A második után sokkal hamarabb visszaállt a hasam, nem tudom, miért. Az elsővel 1-2 hónap után, most 2 héttel szülés után már full lapos volt. Nem csináltam semmit másként, sőt, most annyira elegem volt másodszorra a GDM-ből, hogy szülés után egyből két pofára kezdtem zabálni a cukros édességeket, szaloncukor, csokimikulás, stb, ami az elsőnél nem volt, ott még szülés után is tartottam a diétát. Hát, gondolom csak szerencsés vagyok :) 4 hetes a kicsi, ugyanannyi kiló vagyok, mint mielőtt teherbe estem vele.

2022. dec. 11. 09:57
 12/13 anonim ***** válasza:
Nem volt nagyobb a hasam a másodikkal és nem is látszott előbb, rendes farmert hordtam a 6. hónapig mindkét terhességemnél mert addig nem nőtt a hasam és a végére sem lett óriási. Az elsővel 9 kg-t híztam, a másodikkal 13 kg-t, a gyerekek hajszálpontosan ugyanakkorák lettek. A hasam szinte azonnal lapos lett újra mindkétszer.
2022. dec. 11. 10:11
 13/13 anonim ***** válasza:
Az elsővel sem volt nagy hasam,sőt elég kicsi volt, 15kgt híztam, a másodikkal kisebb hasam volt konkrétan ruhában a 24.héten látszott először, úgy híztam 8 kgt hogy az elején lement 4 kg, majd visszajött +4kg. Most a 3.nál a 39.héten 9kg plusszom van ez csak a hasamon, nagyobb a hasam,mint az első kettőnél, de így is 20.hét körül látszódott először ruhában, a 30.hétnél nőtt jó nagyot, de még így sem olyan hatalmas, pl hátulról meg nem mondaná senki hogy terhes vagyok, mert a derekam pl karcsú maradt. Mindegyik alkalommal normál súllyal kezdtem,sportos alkattal, eleve sportoltam. Az első 2 gyerek között 5 év van, most 6 év 5 hónap lesz a két kisebb között.
2022. dec. 11. 10:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!