Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikor könyvelhetem el, hogy...

Mikor könyvelhetem el, hogy az ikrek ikrek lesznek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

6+3-nal voltam orvosnál.

6+5 méretű 2 embríót láttunk, szívhangot hallottunk mind2 esetben.

Legközelebb a 12. Heti genetikai lesz csak.

Közben olvasom a statisztikákat.. szörnyű.

Végre kezdtem elfogadni..talán feleslegesen.

Akiknek 1 maradt azoknak mikor történt?

Akiknek maradtak ketten mikor nyugodtak meg?

2022. dec. 10. 07:04
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
92%
Hát nézd,nem ezt akarod hallani,de valóban akkor biztos,ha egészségesen megszülettek.A testvéremnek a 34.héten halt meg a hasában az egyik babája,úgy,hogy reggel még rendben volt a ctg-n,este nem érezte azon az oldalon mozogni a babát,bement a kórházba,és már nem élt a kislánya.Kétpetéjű ikrek voltak, külön burok, teljesen normális,sőt nagyon jól viselt ikerterhesség.Azon kívül,hogy óriási volt a hasa,semmiben nem különbözött az első 2 terhességétől,soha semmi panasza nem volt.A másik kislány egészséges lett.Annyi történt,hogy elnyomták a köldökzsinórt valószínűleg,de ezt sem mondták biztosra,mert nem tudták megállapítani az okot.
2022. dec. 10. 09:23
 12/30 A kérdező kommentje:

11

Igazad van, ez egyèbkènt sima terhessègnèl is elöfordul, nem is olyan ritkàn

2022. dec. 10. 09:41
 13/30 anonim ***** válasza:
100%
Nem, a 9.hétig szépen fejlődtek, annyi, hogy pecsételtem, de én minden terhességemnél sajnos. Progreszteront kaptam rá.
2022. dec. 10. 09:41
 14/30 anonim ***** válasza:
100%

Ismerősömnél hármasikreknek indultak (2 beültetett embrió közül egy osztódott is), de már az elején, talán 8-10. hétre 1 maradt. De abból egészséges baba lett. (Aztán a kistesó projektjük egy ikerpárral zárult, ők rendben megszülettek.)

Egy másik hármasikerterhesség félidősen ért véget, mindhárom babát elvetélte.

2022. dec. 10. 10:11
 15/30 anonim ***** válasza:
84%
Nekem három egypetéjű gyermek volt. Az egyik már a terhesség megállapításánál felszívódott de még volt nyoma. Ekkor nem éreztem semmit, sőt a fejemben sem fordult meg, hogy talán ikrek. A másodiknak meg 9 hetesen dobbant a szíve de már akkor jelezte az orvos, hogy nem valószínű, hogy megmarad. Rá pár napra el is ment. Kis rózsaszín maszatolas volt enyhe gorccsel kísérve. A harmadik testvérke a napokban készül megszületni. Akkor amikor kiderült szinte sokkot kaptam. És egy kicsit megkönnyebbültem amikor kiderült hogy egy maradt. Mostanra így szülés előtt már sajnálom, hogy nem maradtak meg.
2022. dec. 10. 10:16
 16/30 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 34. Héten halt el az egyik. A másikat is kiszedték császárral. Egypetéjűek lettek volna, a lányomnak maradandó karosodása lett. Azt mondták valószínű az elhalt baba miatt
2022. dec. 10. 10:21
 17/30 anonim ***** válasza:
100%

Két ikerterhességem volt (lombik); az elsőnél a 6. héten mondták, hogy 2 baba van, van szívhang, de egyre gondoljak inkább, mert a másik petezsákja szabálytalan. Aztán teltek a hetek, túljutottunk a 12. heti genetikai UH-on, majd a 18. hetin is; minden rendben volt. Aztán a 20. héten elveszítettük mindkettőjüket korai méhszáj kinyílás miatt, ami az ikerterhesség egyik kockázata...

Másodiknál a 8. hétig voltak ketten, egy kislányom született.

Szóval igaz a mondás: majd amikor már a karodban tartod Őket.

2022. dec. 11. 09:03
 18/30 anonim ***** válasza:
100%

10 hetesen egy helyettes orvos (80 körüli) közölte velem, hogy hát ő csak egy babát lát, és nevetgélve hozzátette, hogy ez gyakori, haha.

Ez egy pénteki napon volt természetesen, mikor máskor. Ezért 3 nap parázás után jutottunk csak el egy normális orvoshoz, aki egyből mondta, hogy mindketten megvannak…

Egypetéjűek egyébként, én ezen az eseten kívül nem gondoltam ilyenre, hogy “mi van ha” nem marad meg az egyikük, úgy voltam vele, hogy most már biztosan mindkét kismanó velünk lesz.

Csütörtökön születtek meg 36+1-re programcsászárral.

2022. dec. 11. 09:13
 19/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek az eddigieket!

Nyugodtan, aki rátalál írhat tapsztalatokat még!

A potitív esetekbek gratulálok a többieknek részvétem :(

Egyébként én nem vagyok ez a titkolózós fajta..

Aki em mondtam, annak feltételes módban a tájékozódásaim miatt, de valahogy én sem érzem, hogy probléma lehetne…

Ennek ellenére azért persze benne van az emberben.

Elvileg a méhszájam erős, ép.. korábban a szüléseimet 3000-rel spontán kezdtem. Terminustúllépéssel, pedig 24-25 napos ciklussal.. (most elvileg a méretek alapján 22-3 napos lett volna, tesztem is így lett)

2022. dec. 11. 17:52
 20/30 anonim ***** válasza:
Drukkolok nagyon, irj majd az ultrahangok utan :)
2022. dec. 11. 18:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!