Azok a várandós nők, akik furán érezték a fogaikat,
mit tettek?
Figyelt kérdés
Voltam eddig 2x fogorvosnál, a 11. és a 16. héten, most vagyok 21. hétben, és úgy érzem, mintha üvegből lennének a fogaim, konkrétan az ínyem is lazább, félek, hogy kitörik/kiesik.
Mit tudok tenni, azonkívül, hogy holnap hívom a fogorvost?
Sajnos a várandósság ezzel jár. Én azóta folyamatosan járok fogorvoshoz :(
Nekem azt tanácsolták, hogy alaposan mossam a fogam akkor is, ha vérzik.
2022. dec. 7. 17:51
2/11 anonim válasza:
Mosd őket rendesen, akkor is (főleg akkor) ha vérzik az ínyed. Igyál pluszban calcium pezsgőtablettát, ártani nem árt az biztos. Ha be van gyulladva az ínyed corsodile-lal is öblögethetsz kúra szerűen (két hétig öblögethetsz, majd két-három hét szünet).
2022. dec. 7. 17:52
3/11 anonim válasza:
Ha fáj a fogad vagy gyulladás van akkor Gingisol oldat is nagyon jó rá mert természetes és kismamák is nyugodtan használhatják.Öblögetni kell vele vízzel keverve és tényleg nagyon jó.Ínyre is jó egyébként de ha mégy az orvoshoz kérdezd meg.
2022. dec. 7. 18:17
4/11 anonim válasza:
Sajnos előfordulhat a terhesség alatt. Paradontax, lacalut stb fogkrémet és szájvizet nyugodtan használhatsz terhesen, meg persze mindenképp fogorvos. Nekem vérzett az ínyem sokat, a paradontax kicsit helyretette, meg a fogorvos leszedte a fogkövet 2x is, mert elötte sose volt, terhesen lett és amiatt is vérezhetett, ha neked is van azt is leszedik kismamáknak is (doki szerint a megváltozott nyál összetétel miatt let fogkövem, igaza lehetett mert szülés után egyszer voltam még leszedetni, azóta semmi pedig évek teltek el és rendszeresen járok kontrollra, de sose lát azóta)
2022. dec. 7. 18:24
5/11 anonim válasza:
Ugyanez van nálam is. Én a Gingisollal ecsetelni szoktam, az meglepően jó tényleg a fájdalomra (már ha fáj is a fogad). Azon kívül nyilván ugye fogmosás, akkor is, ha vérzik (márpedig nagyon vérzik sajnos), és szájvíz napi 2x, így nem kezd el fájni. Amúgy kb. hetente mehetnék a fogorvoshoz, már nem tud ilyenkor mit csinálni vele, ezeket ajánlotta ő is. Amint érzékenyebb, kezdem elölről; fogmosás - szájvíz - Gingisol.
2022. dec. 7. 19:14
6/11 anonim válasza:
5 Így van!Nagyon jó a Gingisol.Csodát tett mikor fájt a fogam és érzékeny volt az ínyem.Ecsetelés is jó sőt hatásosabb igaz mivel direktebb módon használod.
2022. dec. 7. 19:20
7/11 anonim válasza:
Szia!nekem a gingisoltól kiestek azok a fogaim amit kezeltem vele..sajnos nekem az nem.vált be..
Most a piros paradontax fogkrémet mondta a fogorvos hogy sokat segíthet nekem bevált.
Cordosil szájöblögető is jóvolt nekem aki ilyen kék csíkos..
2022. dec. 7. 19:26
8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek
2022. dec. 7. 19:39
9/11 anonim válasza:
Nekem a cserszömörcés szájví segített sokat.
2022. dec. 7. 21:29
10/11 anonim válasza:
Szia. Én a 21.hétben vagyok, mióta terhes vagyok többet járok fogorvoshoz, mint nőgyógyászhoz 😀 Nagyon nagyon begyullad az ínem néha és legalább annyira fáj, mintha a fogam fájna. Sajnos a terhesség ezzel jár, nekem paradontax fogkrémet javasolt a fogorvos, minden étkezés után alapos fogmosás és ki kell véreztetni, mert úgy tud tisztulni. Ezen felül még a fogkövemet is leszedte. Így most valamennyire "kordában tudom tartani". Szerintem neked is ilyesmit fog javasolni. Tudom, hogy nagyon rossz, kitartás!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!