Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Pozitív lett a dówn-kór teszt...

Pozitív lett a dówn-kór teszt eredménye és most mennem kell magzatvíz mintavételre, volt már pozitív valakinek és utána mégis azt mondták, hogy hála istennek nincs semmi baj? Csak kedden fogadnak és nagyon kétségbe vagyok esve?!

Figyelt kérdés
2010. szept. 30. 19:21
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

Szia!

Remélem nincs semmi a baja a babádnak csak a tévesen jött ki pozitív.

Nekem az AFP-m lett nagyon rossz 0,36 MOM és ezért voltam a sote I-en genetikán,az ultrahangon semmi eltérést nem láttak,javasolták az amniocentézist én visszautasítottam!

14:53-as tól kérdem mennyire lett rossz az AFP-d? Mi volt az eredményed?

2010. okt. 4. 22:05
 22/29 anonim ***** válasza:
Utsó vagyok és 33 hetes vagyok!
2010. okt. 4. 22:05
 23/29 anonim válasza:
15.52-es válaszoló, igen, engem még a családomon belül is ijesztegettek, hogy milyen következményei lehetnek, de én nem hittem el! Mindennek utána jártam, és nem is fájt, nem viselt meg a vizsgálat. nem bánom, hogy megcsináltattam, mert ebből a szempontból is megnyugodhattam...a babám most öthónapos és semmi baja (kopp,kopp,kopp)..12.17es voltam.
2010. okt. 4. 22:09
 24/29 anonim ***** válasza:

21:08-as válaszoló! Alapvetően nem kell feleslegesen aggódnod a rossz genetika miatt, mert minél fiatalabb az ember annál kisebb rá az esély, de azt tudni kell, hogy mivel pont a fiatalokat nem igazán szűrik, ezért ott több a megszületett beteg pici. Szerintem ne stresszelj rajta. Menj el a szűrővizsgálatokra, beszélj az orvosoddal, ha az megnyugtat, akkor genetikussal, hogy megnyugodj. A stressz is rizikófaktor, úgyhogy nem szabad feleslegesen bepánikolni. Én 35 évesen megcsináltattam a kromoszómavizsgálatot, mert rossz volt a tesztem. Szerencsére kiderült, hogy rendben van a pici. Ez sajnos minden egyes, nőnek saját kálváriája, mit is tegyen. Mi bármilyen tanácsot is adunk. Kérdezz szakembereket, és menj el a szűrővizsgálatokra, és ne félj, biztosan minden oké.

Kedves kérdező! Drukkolok neked, gondolom ma mindenképp elmész a genetikára. Ne izgulj, minden lépéssel előrébb leszel. Minden rendben lesz.

2010. okt. 5. 08:12
 25/29 anonim ***** válasza:

Alapvetően ezek a tesztek nem lehetnek pozitívak vagy negatívak, mert az égvilágon semmit nem mutatnak. Az AFP down-kórt egyáltalán nem, a többi pedig valószínűséget. Ezt meg úgy tanították: Mennyi az esélye, hogy benéz egy rózsaszín mackó a kilencediken az ablakon? 50%, mert vagy benéz vagy nem.

Úgyhogy ha 1:5 az esély, akkor is 4 esetben egészséges a gyerek. Illetve ha 1: 1000000, akkor is lehetsz te az az egy. Úgyhogy nagyon sokaknak mutatott már magasabb esélyt a down-kórra és kiderült semmi baja a gyereknek, illetve a fordítottja is, kis esély és down-os lett a gyerek.

2010. okt. 5. 10:45
 26/29 anonim ***** válasza:

Attól,hogy 24 éves vagy,egészséges,és betartasz mindent még lehet-SAJNOS-a baba.Ez a genetikán múlik...én sem voltam még 35 éves,volt már egy egészséges fiam,és az integrált teszt eredménye szerint 1:120 volt az esély a Down kórra.Mi Bp.-en lakunk,így elég sok a lehetőségünk,ráadásul ahol a tesztet csinálták volt rá lehetőség,hogy az amniocentézist egy magánkórházban,térítésmentesen csináltassuk meg(aminek az ára 170000 ezer ft lett volna,ez 2008-ban volt).A Telki kórházban csinálták,és 2 nap! múlva hívtak,hogy egészséges a baba(külföldre küldik a levett anyagot,egy újfajta eljárással vizsgálják).Persze aztán tenyésztik még és később email-ben is megerősítették,hogy minden oké.Jövőre tervezzük a 3. babát,és egyből chorionboholy biopsziára fogok menni(35 felett leszek,és feleslegesnek tartom fizetni az integrált tesztért),az Istengegyi Géndiagnosztikai Centrumba.Kb.50000 ft,de azért,mert magánklinika,és kb. 4 nap múlva hívnak az eredménnyel.

Ne ess kétségbe,hidd el,nagyon sokan járunk/jártunk hasonló cipőben!

2010. okt. 5. 13:47
 27/29 anonim ***** válasza:
Mármint lehet beteg a baba.
2010. okt. 5. 13:48
 28/29 anonim ***** válasza:

Az életkorod ebben az esetben mondhatni lényegtelen, ahogy írták már néhányan a fiatal kor ellenére is lehet genetikai rendellenessége a babának, csak a 35 fölöttiekre jobban figyelnek.

Amúgy pedig nem kell leírni bennünket, a többségünk sokkal egészségesebben és tudatosabban él mint huszonéves korában. :-)

2010. okt. 5. 15:59
 29/29 A kérdező kommentje:
ha ilyen hozzáfűzni valód van a szenvedésemhez tartsd meg magadnak,mert én nem leírtam a 35 év felettieket csak a statisztikáról beszéltem!Amúgy meg ma mondta a genetikus,hogy semmi köze a kornak és az öröklődésnek ehhez a génmutációhoz!Rosszul párosult sejtekről van szó!
2010. okt. 5. 16:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!