Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen? Hogy zajlik le a...

Milyen? Hogy zajlik le a csaszarmetszes? Ki Hogyan elte at/meg? Es utanna nagyon faj?

Figyelt kérdés

Elsö babas es tapasztalatlan kismama vagyok.

Programozott csaszarom lessz.

2010. szept. 30. 18:36
 1/5 anonim ***** válasza:

A szülés kategóriában van több ilyen kérdés is kiírva a mai napon.

Olvass bele.

2010. szept. 30. 18:42
 2/5 anonim ***** válasza:
Miért lesz prog.császárod??
2010. szept. 30. 18:52
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Biztosan én leszek a legjobban lepontozottad, de nem bánom, őszinte leszek! :)

Természetes szülésnek indult az enyém, de a babám szíve nagyon felpörgött, és sürgősségi császár lett belőle. Betoltak a műtőbe, ott megkaptam a gerincérzéstelenítést. Csak annyit éreztem belőle, mintha egy újjal nyomnák egy ponton a gerincemet, szóval semmi szúrós érzés nem volt. Elkezdett melegedni a lábam, és felfektettek a műtőasztalra. Ekkor még éreztem a tapintást, de mozgatni már nem tudtam a lábam. A nyakamnál kihúztak egy zöld vászont, hogy ne lássam a hasamat és elkezdtek jódozni. Picit ijjesztő volt, hogy akkor még éreztem a bőrömön a jódot. :) A kezeimet leszíjazták. Az egyikbe infúzió volt kötve, a másikon a vérnyomást mérték. Az anesztes doki elkezdett velem beszélgetni, de annyira rinyáltam, hogy érezni fogom a vágást, hogy csak annyit tudtam kérdezni tőle, hogy "Elnézést, felvágtak már?" Ő válaszolt, hogy igen, és akkor teljesen megnyugodtam. Semmit nem éreztem. Végig beszélgettünk, még a dokival is. Aztán egyszercsak mondta az anesztes, hogy ő már látja a babám fejét, és abban a pillanatban kivették belőlem, a mellemre tették, és ő felsírt. Csodálatos élmény volt. Elvitték gyorsan lefürdették, majd, visszahozták hozzám, amíg összevartak. Mikor az örzőben voltam remegtem az érzéstelenítő utóhatása miatt, de nem volt zavaró. A babát csak 12 óra után szoptathattam meg. Nekem egyáltalán nem fájt nagyon a sebem, Fájdalomcsillapítót sem kértem. 24 óra múlva felállhattam, akkortól én már jöttem-mentem. Babám ellátásával semmi problémám nem volt, hoztam-vittem őt is. Tejem a 3. napon már dőlt. :) Annyit sajnáltam, hogy hozzátartozó csak egy üvegfal mögül nézhette a műtétet. (Debreceni Klinika)

Most ismét babát várok, és csakis császárban gondolkodom. Számomra ez szerintem ugyanolyan csodálatos, felemelő szülés, mint másnak a hüvelyi. Mivel nem éreztem semmi hátrányát, sőt csak előnyét éreztem ennek a műtétnek, nem is szeretnék már természetesen szülni. ;)

2010. szept. 30. 18:57
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem sürgősségi császár volt,nem tágultam.

Gerinckörnyéki érzéstelenítőt kaptam,amit meg sem éreztem,azt hittem fájni fog.Össz a műtét kb.1 óra hossza volt (bár nem tudom pontosan mikor kezdték,nem azt figyeltem),végig beszéltek hozzám,nem éreztem semmit,természetesen,csak azt,h matatnak bennem.De erre fel is hívták a figyelmem,h matatást érezni fogok,ne izguljak.Én személyszerint elég rosszul éreztem magam a műtét vége fele,remegtem,mint a kocsonya (azt mondták az érzéstelenítő miatt),meg hánytam is (két napja akkor már nem ettem,csak szőlőcukrot,és vizet).

Este kilenckor volt a műtét,és reggel fél7-kor keltettek,h zuhanyozzunk.Nem bírtam egyedül felkelni,a pokol volt maga a fájdalom,és ezzel együtt az első nap is.Szinte nem feküdtem le egész nap,csak ne keljen felkelni.Első két nap volt nekem rossz a mozgás miatt,más bajom nem volt.Kétszer kértem az 5nap alatt fájdalomcsillapítót,szóval elenyésző volt!

Ne hari ha hosszúra sikerült,de te kérdezted,milyen a császármetszés... :)

Amúgy ha tanácsolhatom,akkor mozogj minél többet,előbb gyógyulsz.Én ugye nem feküdtem le a felkelés miatt,és egy hét múlva,már rohangáltam a papírokat intézni,meg egyebet... Pedig a varratot még akkor ki sem szedték.

Remélem tudtam segíteni.

Minden jót.

16 h km + 2 éves anyukája

2010. szept. 30. 18:59
 5/5 A kérdező kommentje:

Nagyon szepen köszönöm a valaszokat!!!

Megnyugtattatok!!! Ma annyira kiveseztek nekem az orvosok hogy mit is fognak csinalni,es meg a tüt is megmutattak amit majd a derekamba szurnak,hogy tenyleg nagyon megijedtem!!!

Annyit meg ha lehet megkerdezhetem hogy tenyleg nagy a valoszinüsege annak hogy a picibe is bele vagnak?

2010. szept. 30. 20:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!