Legyen vagy ne legyen testvér?
Kisfiunk 4,5 éves.
Mostanában nagyon gondolkodunk azon, hogy mennyire szúrunk ki vele, ha nem lesz testvére :(
Sajnos nekünk nincs.
És elképzeltük, hogy majd egyedül kell mindennel szembenéznie pl szülei elvesztése stb.
Szerintetek nagyon nagyot veszít, ha nem lesz testvére?

Szerintem nagyot, igen. Én is egyke vagyok, nekem mindig nagyon hiányzott egy testvér.
Viszont az teljesen biztos, hogy gyereket magamnak és a páromnak szülnék, nem pedig a gyerekemnek testvért. Ha ti nem vágytok a gyerekre, és mégis bevállaljátok a másik miatt, annak katasztrofális következményei lehetnek. Olvasd el az írásod. Süt róla, hogy a kistesó csak egy kellék. Szerintem ez nagyon rossz hozzáállás, így biztosan nem vállalnám.

Már írtál erről egy kérdést ma.
Nektek kell eldönteni, nem nekünk.

Csak a gyermek miatt ne, magatok miatt is fontos, akkor igen.
Nekem két testvérem van, én vagyok a legidősebb 26 éves. Az öcsém 24, a hugom 17.
Nagyon szeretem őket, főleg a hugommal van szoros kapcsolat, mindennapi beszélgetés. Mindig számíthatunk egymásra. Nagyon örülök, hogy vannak nekem. Igazából kiskoromban azt éreztem a legkisebbel kivételeznek, más apától van,én sosem tudtam mi az a szoros bensőséges apa-lánya kapcsolat. Idővel ahogy felnőttem, rá jöttem ez nem a kistestvérem hibája. Azóta elválaszthatatlanok vagyunk, mindent velem oszt meg, második anyukája vagyok.
Csak ennyit tudok hozzászólni,remélem tudtam segíteni.

Nem csak a testvér miatt szeretnénk, bár az írásból valóban ez jöhet le.
Sokszor gondolok rá, milyen lenne újra szülni és a kezemben tartani egy kis életet. Ha ezekre gondolok, még el is érzékenyülök.
Attól is tartok, hogy kisfiunk hogy fogadná, mert nem szeretnék neki törést okozni, érzékeny lélek. A legjobbat szeretném neki.
A családunk sajnos nagyon kicsi, csak az én szüleim vannak gyakorlatilag. Sem unokatesó, se senki.
Napi szinten feljön bennem az érzés milyen lenne. Neveket nézek, tervezek.
Ami még kontra érv, az anyagiak..
Nekem egyéni vállalkozóként ugyanúgy kellene dolgoznom (itthonról és be tudom osztani mikor csináljam).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!