Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Halvány pozitív teszt hogyan...

Halvány pozitív teszt hogyan lehetséges ovuláció nélkül? Lehet csak kémiai?

Figyelt kérdés

4. Hónapja próbálkozunk a férjemmel. Endokrinológushoz járok mert pajzsmirigy alulműködésem van, ami gyógyszert szedek, illetve inzulinrezisztens is vagyok, amit diétával kezelek. A ciklusaim így 28-29 napra álltak be.

Ebben a hónapban voltam kontrollon és a 20. Napi vérvétel eredményemen nagyon alacsony volt a progeszteron, mindössze 5, az ösztrogén viszont nagyon magas. Azt mondta peteérésem sem volt valószínűleg. Késett a menstruációm, de azt hittem a felborult ciklus miatt, azonban szombaton délután pozitívat teszteltem. Nagyon halvány volt így vasárnap reggel megismételtem és az is pozitív volt bár ez is csak halványan.

Ez hogy lehetséges? Lehet hogy csak kémiai?

Ma is teszteltem reggel de még mindig halvány a 10es teszten. A 25-ösön éppenhogy látni a csíkot de nézni kell hozzá. Nem kellett volna már erősödnie ennyi idő után? Illetve hogyan lehet, ha peteérésem sem volt elvileg?

Mindig kovetem lh teszttel és negatív volt akkor, mikor kellett volna lennie, illetve a labor is ezt mutatja.

2022. nov. 21. 13:43
1 2 3 4 5
 11/45 A kérdező kommentje:
#9 gratulálok! Boldog és könnyű babavárást kívánok!
2022. nov. 21. 14:44
 12/45 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem is olyan halovány csík, eléggé egyértelmű. Nem olvastam minden bejegyzést, de lehet érdemes lenne felhívni az orvosodat, hogy mielőbb kapj progeszteron pótlást.
2022. nov. 21. 14:48
 13/45 A kérdező kommentje:

Szerdán megyek hozzá, mert csak akkor rendel. Ma voltam vérvételen, mert azt mondta pozitív teszt esetén friss tsh és progeszteron eredménnyel menjek hozzá.

Szerintem is kelleni fog a progeszteron. Kicsit félek késő lesz addig, de az is lehet az sem segítene mert kémiai.

Szerinted az már túl késő?

2022. nov. 21. 14:51
 14/45 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos nem tudom a biztos választ. Orvost mindenképp kérdezd meg telefonon, mert ugyan visszarendelt, de gondolom, ő nem arra gondolt most, hogy várandós leszel addig, csak a jövőbeli kezelési tervet beszélnétek meg. (ha jól értettem az eddigiekből.). Az a jó, ha mielőbb kapod a progeszteront.
2022. nov. 21. 14:58
 15/45 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez egyertelmu pozitiv, nekem is hasonlóan néztek ki az első tesztjeim, elotte a kemiai terhessegem sokkal halvanyabb volt 😁
2022. nov. 21. 16:28
 16/45 A kérdező kommentje:

Megjött a vérvétel eredményem.

Progeszteron: 75.29 nmol/L (1. Trimeszter: 35.68-286.20)

HCG: 71.6 IU/L (Terhesség 2-4 hét: 39.1-8388)

A HCG alacsony ugye? Erre szerintetek kell progeszteron pótlás?

2022. nov. 21. 19:38
 17/45 anonim ***** válasza:
73%

HCG alacsony egy kicsit, 200-300 körüli érték nem ártana már. Szerintem kell progeszteron pótlás is.

Lehet azért alacsony a HCG mert még nagyon korai terhesség - ha nem tudod pontosan mikor volt tüszőrepedésed, lehet, csak 10 napja, ezek a tesztek talán már akkor is hozhatnak hasonló pozi eredményt.

Ha idősebb a terhesség, akkor nem olyan jó a hcg érték. Benne a pakliban, hogy megakadt a fejlődésben. Viszont sok reménytelennek tűnő eset van, ami csodával határos módon mégis pozitív irányba fordul.

Mielőbb beszélj az orvosoddal.

Drukkolok, hogy sikerüljön ez a baba!

2022. nov. 21. 19:49
 18/45 A kérdező kommentje:
Hát tuti hogy 9.e után mert akkor azt jelezte volna a véreredmény vagy az ovulációs teszt. Szóval utána. Viszont sajnos én is alacsonynak tartom. Nem hiszem, hogy ebből lesz baba. Lehet csináltatok majd szerdán is egy vérvételt hcgre és akkor látom, hogy csökken e vagy nő. Érdemes szerintetek csinálni?
2022. nov. 21. 19:59
 19/45 anonim ***** válasza:
100%
Nekem kémia terhességgel is nőtt a hcg, szerintem inkább most türelmesen kell várni. Szurkolok neked!
2022. nov. 21. 20:38
 20/45 anonim ***** válasza:
77%

#18! Butaság. Mindkét érték tartományon belül van, amit orvosok határoztak meg, nem gyikes Gizikék. Tehát JÓ. Attól függetlenül sajnos megszakadhat, de ez most jelenleg normális. Igen, új HCG-t érdemes nézetni, 2 nap múlva, hogy lásd, duplázódik-e, de semmi értelme előre pánikolni.

2022. nov. 21. 23:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!