Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit csinálnál a helyemben?

Mit csinálnál a helyemben?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy én nagyon szeretnék még gyermeket de a férjem nem. Már van egy gyermekünk, de akárhogyan beszélek vele, ő nem szeretné es persze csak akkor vállalnám, ha ő is akarná ahogy én. Nem tudom mitévő legyek vagy ilyenkor mit csináljak, de tényleg annyira vágyom rá, hogy napról napra egyre rosszabb. (Anyagi helyzetünk stb. megfelelő,szóval nem ez az oka) Volt már valaki hasonló helyzetben?
2022. nov. 19. 22:01
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
6%

Nekem 20 év kellett hogy meggyőzzem.

Én mindig hármat szerettem volna, de ő kettőt amit 20 évesen teljesítettünk.

Anyagilag nem álltunk úgy, hogy 3 legyen, de mikor kialakult minden, már nem tudtam elnyomni az érzést.

Kb nem tudtam sírás nélkül rá nézni csak az ugrott be miatta nem lehet gyerekem, l@tta hogy szenvedek és beadta a derekát.

3.5 éves a fiúnk és a legjobb d{ntés volt(szerinte is), hogy beválaltuk.

2022. nov. 19. 22:15
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk fordítva van. A férjem szeretne még, én meg nem. Egy gyerekre vagyok kalibrálva. Elfogadta. Bár tudom hogy fájó pont neki és bármikor szívesen tenne érte ha meggondolnám magam. De nem fogom.
2022. nov. 19. 22:15
 3/20 anonim ***** válasza:
100%

Semmit nem tudsz csinálni, ha ő hajthatatlan. Nyilván el lehet válni, és szülni másnak, de nem hiszem, hogy ez a megoldás.

Milyen idős a gyerek, hány gyerekről beszélgettetek korábban, mit mond, az elutasítás okáról, neked miért fontos?

2022. nov. 19. 22:17
 4/20 A kérdező kommentje:
2-es es miért nem szeretnel még egy babát? Hátha megtudom érteni kicsit a férjem oldalát is, mert normál választ nem kapok tőle. Bár ugye mi nők csináljuk végig a terhességet és a szülést, szóval gondolom ez is közrejátszik nálad.
2022. nov. 19. 22:19
 5/20 A kérdező kommentje:
3-as nem szeretnék elválni egyáltalán,főleg ezért nem. 2,5 éves. Egyről beszélgettünk mindig is, mert én is egy gyermeket szerettem volna. Viszont úgy érzem, hogy mondjuk 5-10 év múlva már nem csinálnám újra.
2022. nov. 19. 22:22
 6/20 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem ez egy fölöslegesen csinált probléma egy békés családi környezetben, ami pszichológiai eredetű nálad. Miért akkora fontos, hogy legyen még egy? Hisz már van egy, még csak azt sem mondhatod, hogy sosem tudod meg, milyen érzés. A párod oldala is érthető, senkire nem lehet és nem is szabad kényszeríteni semmit. Viszont ha elválni sem akarsz, akkor magadban keresd az okot, hogy neked ez miért annyira fontos? Talán csak akkor érzed magad boldognak/ elégnek, ha van egy kiszolgáltatott személy, aki csak rád számíthat? Bármi is legyen az oka, ha sikerül rájönni, könnyebb lesz róla lemondani.
2022. nov. 19. 22:49
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
Kompromisszum ilyen esetben nincs. Vagy elválsz, azt írod, azt nem akarsz, vagy elfogadod. Egyébként én ha ennyire akarnám, meggondolnám a válást.
2022. nov. 19. 23:02
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
Tartsd tiszteletben a döntését mindenekfelett. Ha nem bírsz az ösztöneiddel, akkor pedig bármilyen fájó, kell keresned valaki olyat, aki ilyen téren passzol hozzád.
2022. nov. 19. 23:03
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

"Egyről beszélgettünk mindig is, mert én is egy gyermeket szerettem volna." Tehát neked időközben megváltozott a véleményed ebben az igencsak sarkalatos kérdésben, így elsősorban neked kell elfogadnod, hogy neki viszont nem változott meg a véleménye. Fordulhatsz szakemberhez vagy megpróbálhatod magad feldolgozni, de minél előbb, mert egy idő után - jogosan - benne ez feszültséget fog okozni, hogy próbálod meggyőzni egy olyan kérdésben, ami kapcsán megegyeztetek valamiben és azóta sem változott meg a véleménye.

"mert normális választ nem kapok tőle" - Hát mit válaszol? Anyagi ok lehet az egyik, főleg a mai világban, és hiába vagytok rendben anyagilag, abba gondolj bele, hogy azért az nagyon nem mindegy, hogy 1 vagy 2 gyereket kell végig iskoláztatni és mondjuk elindítani az életbe. A másik, amit én látok, hogy egy gyerekkel sem könnyűek főleg az első évek és utána is mindig van valami, de minden ismerős, rokon stb. élete a 2. gyerek után "hullott" szét, és nem egy van, akik bár imádják a gyerekeiket, jó szülők, érzelmileg is ott vannak, nem csak anyagilag, de bevallották, hogy ha újra lehetne, akkor maradnának az egynél, mert nem gondolták volna, hogy ennyivel nagyobb szopás a második.

Még mielőtt: nekem még nincs gyerekem, vetélés, sikertelen lombik után donorlombikkal fogunk most próbálkozni, szóval nehogy azt hidd, hogy egy gyerekellenes szingli vagyok, sőt. Nekem már a korom miatt csak egy lesz (ha lesz, de nagyon bízom benne), de mostanra - bár eredetileg 2 vagy akár 3 gyereket is bevállaltam volna - nem vállalnék még egyet akkor sem, ha lehetne.

2022. nov. 19. 23:30
 10/20 anonim ***** válasza:
Na de mit mondott, miért nem szeretne mégegyet?
2022. nov. 19. 23:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!