Enyhe köldöksérvem van, műteni nem kell. Mit tegyek, hogy ne súlyosbodjon? 7. hónapban járok.
Sajnos konkrét választ nem tudok a kérdésedre, csak a saját példámat tudom leírni. Nekem is van köldöksérvem, szinte nem is észre vehető.Az évek során szépen visszahúzódott. A nőgyógyászomtól még a terhességem elején kérdeztem, hogy problémát okozhat-e, de azt mondta hogy nem jellemző. Szerencsésnek mondhatom magam, mert immár a 9.hónapban vagyok és semmi probléma nem volt a köldökömmel. Kb a 6-7.hónapban kezdett el "kidudorodni" de ahogy nőtt tovább a pocim, a bőr húzódásával inkább lelapult és nem emelkedett ki jobban. Pedig nagyon nagy hasam van! Fájni soha nem fájt, esetleg érzékenyebb volt.
Boldog babavárást!
Az első válaszoló vagyok.
Alapból nem császároznak köldöksérv miatt. Csak akkor ha nagyon rosszabbodna a sérv. Nekem ezt mondta az orvosom. Van egy ismerősöm akit sajnos császároztak miatta, de neki akkora a köldöke, mint egy narancs! És most ezzel nem túloztam.
Engem 3 évesen akartak megműteni miatta, de befulladtam az altatótól, igy nem lett semmi a műtétből. Amit egyáltalán nem bánom, mivel később szépen visszahúzódott, senki nem mondta volna meg hogy köldöksérvem van. Nem tudom hogy a szülés után milyen lesz, de ugyis annyira megrepedt a bőröm a pocimon, hogy biztos nem fogom mutogatni a hasam, igy ha meglátszik majd a köldöksérvem az sem fog zavarni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!