Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Enyhe köldöksérvem van,...

Enyhe köldöksérvem van, műteni nem kell. Mit tegyek, hogy ne súlyosbodjon? 7. hónapban járok.

Figyelt kérdés
2010. szept. 29. 17:39
 1/3 anonim ***** válasza:

Sajnos konkrét választ nem tudok a kérdésedre, csak a saját példámat tudom leírni. Nekem is van köldöksérvem, szinte nem is észre vehető.Az évek során szépen visszahúzódott. A nőgyógyászomtól még a terhességem elején kérdeztem, hogy problémát okozhat-e, de azt mondta hogy nem jellemző. Szerencsésnek mondhatom magam, mert immár a 9.hónapban vagyok és semmi probléma nem volt a köldökömmel. Kb a 6-7.hónapban kezdett el "kidudorodni" de ahogy nőtt tovább a pocim, a bőr húzódásával inkább lelapult és nem emelkedett ki jobban. Pedig nagyon nagy hasam van! Fájni soha nem fájt, esetleg érzékenyebb volt.

Boldog babavárást!

2010. szept. 29. 18:39
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Nekem sem fáj, és nincs is kidudorodva, csak annyi rosszat hallottam róla, hogy mindenképpen műteni kell, stb, hogy megijedtem... Emiatt császározhatnak?
2010. szept. 29. 18:43
 3/3 anonim ***** válasza:

Az első válaszoló vagyok.

Alapból nem császároznak köldöksérv miatt. Csak akkor ha nagyon rosszabbodna a sérv. Nekem ezt mondta az orvosom. Van egy ismerősöm akit sajnos császároztak miatta, de neki akkora a köldöke, mint egy narancs! És most ezzel nem túloztam.

Engem 3 évesen akartak megműteni miatta, de befulladtam az altatótól, igy nem lett semmi a műtétből. Amit egyáltalán nem bánom, mivel később szépen visszahúzódott, senki nem mondta volna meg hogy köldöksérvem van. Nem tudom hogy a szülés után milyen lesz, de ugyis annyira megrepedt a bőröm a pocimon, hogy biztos nem fogom mutogatni a hasam, igy ha meglátszik majd a köldöksérvem az sem fog zavarni.

2010. szept. 29. 23:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!