Bármi, ami segíthet ilyenkor?

"Most a panadol az egyetlen amire rábólintott az orvosom, de abból sem lehet azért napi szinten beszedni..Többet egy nap meg végképp nem"
De.

Nagyon migrénes vagyok. Mind a 2 terhességem alatt is gyötört.
Nekem a panadol pl 💩se ér, hiába vennék be akár egy marékkal is.
Algopirint szedtem, akar napi 2-3 szemet is ha rossz napom volt. Sokan mondják,hogy nem szabad. Nalunk pl a kórházban a terheseknek is és a szoptató anyáknak is azt adják...
Nekem a doki azt mondta, egy fejfájással többet ártok a babának ha elviselem, mint pár szem algopirinnel.

Az orvosod nem igazán van a helyzet magaslatán...
Nem csak panadolt lehet szedni, hanem pl Rubophent vagy Algopyrint is. A kórházban is Algopyrint kaptam terhesen tabletta és injekció formájában is. Illetve rubophent többször is vettem be a terhességem alatt.
Míg a fejfájás árt, ezek a gyógyszerek nem.

Nem irtad mennyi idős terhes vagy, de az Algopyrint a betegtájékoztatója szerint nem szabad szedni az első és a harmadik trimeszterben, én azzal vigyáznék.
Én is migrénes vagyok, szerencsére nem sokszor jött elő, de akkor mindig hányásig fajult. Olyankor vettem be 1000 mg paracetamolt (2 szem panadol vagy rubophen) és igy sikerült enyhiteni. Egyébként 4-6 óránként vehetsz be még egy adagot, de olvasd el a beteg tájékoztatót, ez benne van testsúly szerint, illetve hogy 24 óra alatt maximálisan mennyit vehetsz be.

Algopiryn. Általában azt veszek be. Így terhességnél inkább megfeleztem azt is. Mondjuk alapvetően nem vagyok gyógyszer párti.
Elegendő vizet iszol? 2,5-3 liter minimum.
Illetve nem tudom mennyi magnéziumot szedsz, de azt is meglehet emelni, mert az is segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!