Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Bármi, ami segíthet ilyenkor?

Bármi, ami segíthet ilyenkor?

Figyelt kérdés
Napok óta, de leginkább ma olyan szintű fejfájás jött rám, szinte már olyan mint amikor régen migrénem volt. De akkor pár gyógyszerrel talán picit tudtam csillapítani. Most a panadol az egyetlen amire rábólintott az orvosom, de abból sem lehet azért napi szinten beszedni..Többet egy nap meg végképp nem, viszont egy az semmit nem ér. Van bármi ami ilyen esetben segített nektek? Nem bírom már egyszerűen.. :(

2022. okt. 25. 12:23
 1/9 anonim ***** válasza:
85%

"Most a panadol az egyetlen amire rábólintott az orvosom, de abból sem lehet azért napi szinten beszedni..Többet egy nap meg végképp nem"

De.

2022. okt. 25. 12:49
 2/9 anonim ***** válasza:
76%

Nagyon migrénes vagyok. Mind a 2 terhességem alatt is gyötört.

Nekem a panadol pl 💩se ér, hiába vennék be akár egy marékkal is.

Algopirint szedtem, akar napi 2-3 szemet is ha rossz napom volt. Sokan mondják,hogy nem szabad. Nalunk pl a kórházban a terheseknek is és a szoptató anyáknak is azt adják...

Nekem a doki azt mondta, egy fejfájással többet ártok a babának ha elviselem, mint pár szem algopirinnel.

2022. okt. 25. 13:06
 3/9 anonim ***** válasza:
86%

Az orvosod nem igazán van a helyzet magaslatán...

Nem csak panadolt lehet szedni, hanem pl Rubophent vagy Algopyrint is. A kórházban is Algopyrint kaptam terhesen tabletta és injekció formájában is. Illetve rubophent többször is vettem be a terhességem alatt.

Míg a fejfájás árt, ezek a gyógyszerek nem.

2022. okt. 25. 13:06
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor megpróbálom az Algopyrint. Nem túl segítőkész az orvosom az tény, Ezt is úgy kellett kihúzni belőle..
2022. okt. 25. 13:14
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az orvosom Panadolt, Algoflexet és Algopyrint is mondott, viszont a terhességem elején nekem is napokon keresztül migrénem volt, és bementem a patikába, hogy adják oda a legerősebb vény nélküli fájdalomcsillapítót, amit szedhetek, így kaptam Rubophent. Meglepően jó volt, addig a többi nem ért semmit. Érdemes lehet még 1-2 kávét is meginni, nekem ezt is javasolta az orvos, én végül egyszer ittam egyet délután, mert amúgy két presszót iszom délelőtt, de ez is okés volt.
2022. okt. 25. 13:42
 6/9 anonim ***** válasza:
Én a fiam gyógyszerét használom: Flamborin. Elég hatásos, ebből elég egy nap csak egyszer és már el is múlt a fejfájás.
2022. okt. 25. 13:50
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is migrénes vagyok, csak az erős gyógyszerek segítenek. Terhesség alatt nekem az orvosom a Rubophent ajánlotta. Azt is szedtem, ha szükség volt rá. De vmikor az sem segített. Akkor maradt az Algopirin.
2022. okt. 25. 14:10
 8/9 anonim ***** válasza:
43%

Nem irtad mennyi idős terhes vagy, de az Algopyrint a betegtájékoztatója szerint nem szabad szedni az első és a harmadik trimeszterben, én azzal vigyáznék.

Én is migrénes vagyok, szerencsére nem sokszor jött elő, de akkor mindig hányásig fajult. Olyankor vettem be 1000 mg paracetamolt (2 szem panadol vagy rubophen) és igy sikerült enyhiteni. Egyébként 4-6 óránként vehetsz be még egy adagot, de olvasd el a beteg tájékoztatót, ez benne van testsúly szerint, illetve hogy 24 óra alatt maximálisan mennyit vehetsz be.

2022. okt. 25. 14:27
 9/9 anonim ***** válasza:
56%

Algopiryn. Általában azt veszek be. Így terhességnél inkább megfeleztem azt is. Mondjuk alapvetően nem vagyok gyógyszer párti.

Elegendő vizet iszol? 2,5-3 liter minimum.

Illetve nem tudom mennyi magnéziumot szedsz, de azt is meglehet emelni, mert az is segít.

2022. okt. 25. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!