Lehet csípős ételt enni várandósan? Érez a baba valamit ebből? Egy jókis erős chilis babra gondolok egyébként
Semmilyen étel nem megy át a méhlepényen,csak vér, és csak azok a tápanyagok, vitaminok, stb, amiket a szervezeted az ételből feldolgoz,és a beledből felszívódik, és a véredbe kerül, hogy táplálja a sejtjeidet(és a babát).A cukor(szénhidrát) felszívódik,bekerül a véredbe,és átmegy méhlepényen a babába,meg a zsír,meg minden tápanyag.De a magzatvíz nem lesz cukros, ha cukrosat eszel.
És hogy bonyolítsuk, még kicsit a méhlepény egyik oldalán kering a te véred és a méhlepény kiszűri amire szüksége van a babának, a méhlepény másik oldalán a baba vére kering, és abból vesz fel mindent amit a méhlepény kiszűrt.(szénhidrátot, fehérjét,zsírt,vitaminokat,nyomelemeket,oxigént,stb)
Inkább olyan szempontból lehet gond, hogy emésztési problémát okozhat nálad, ami eddig nem. Persze ez nem törvényszerű, sok kismama imádja a csípőset, és semmi baja tőle. Neked is ki kell tapasztalnod.
Én is szeretem a chilis babot, de iszonyat gyomorsavat csinált nálam, ha a megszokott módon csináltam (nem port használok, hanem magam fűszerezem).
Általánosságban a csípősebb ételeknél tapasztaltam, hogy a terhesség óta bántják a gyomromat (gyomorsav, hányinger, netán hányás), így inkább kihagyom vagy módosítok a fűszerek arányain.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!