Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehet csípős ételt enni...

Lehet csípős ételt enni várandósan? Érez a baba valamit ebből? Egy jókis erős chilis babra gondolok egyébként

Figyelt kérdés
2022. okt. 22. 16:03
 1/7 babyboom567 ***** válasza:
74%
Komolyan kérdezem,szerinted, hogy érezne belőle bármit?De tényleg érdekel, hogy miért gondold ezt?
2022. okt. 22. 16:11
 2/7 A kérdező kommentje:
Arra gondoltam hogy a magzatvíz ízét befolyásolja-e.
2022. okt. 22. 16:18
 3/7 babyboom567 ***** válasza:
20%
de hogyan?
2022. okt. 22. 16:27
 4/7 anonim ***** válasza:
65%
A terhességi GDM óta tudjuk, hogy sok étel átmegy a méhlepényen (cukor pl), de a csípős étellel nincs baj, az csak a szádban csíp.
2022. okt. 22. 16:31
 5/7 babyboom567 ***** válasza:
85%

Semmilyen étel nem megy át a méhlepényen,csak vér, és csak azok a tápanyagok, vitaminok, stb, amiket a szervezeted az ételből feldolgoz,és a beledből felszívódik, és a véredbe kerül, hogy táplálja a sejtjeidet(és a babát).A cukor(szénhidrát) felszívódik,bekerül a véredbe,és átmegy méhlepényen a babába,meg a zsír,meg minden tápanyag.De a magzatvíz nem lesz cukros, ha cukrosat eszel.

És hogy bonyolítsuk, még kicsit a méhlepény egyik oldalán kering a te véred és a méhlepény kiszűri amire szüksége van a babának, a méhlepény másik oldalán a baba vére kering, és abból vesz fel mindent amit a méhlepény kiszűrt.(szénhidrátot, fehérjét,zsírt,vitaminokat,nyomelemeket,oxigént,stb)

2022. okt. 22. 17:03
 6/7 anonim ***** válasza:
70%

Inkább olyan szempontból lehet gond, hogy emésztési problémát okozhat nálad, ami eddig nem. Persze ez nem törvényszerű, sok kismama imádja a csípőset, és semmi baja tőle. Neked is ki kell tapasztalnod.

Én is szeretem a chilis babot, de iszonyat gyomorsavat csinált nálam, ha a megszokott módon csináltam (nem port használok, hanem magam fűszerezem).

Általánosságban a csípősebb ételeknél tapasztaltam, hogy a terhesség óta bántják a gyomromat (gyomorsav, hányinger, netán hányás), így inkább kihagyom vagy módosítok a fűszerek arányain.

2022. okt. 22. 17:41
 7/7 anonim ***** válasza:
50%
Nem érez belőle semmit. Második terhességnél kifejezetten kívántam a csípőset és ettem is elég sokszor.
2022. okt. 22. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!