Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Cica terhesség mellett?

Cica terhesség mellett?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Nemrég végre lett egy cicank, rá 2 napra pozitív lett a terhességi tesztem. Tervezett baba, csak nem gondoltam volna, hogy egyből sikerül, mint a Nagyteso.

Négy hónap körül van a cicus, az oltasai folyamatban vannak.

Úgy tudom az alomtakaritas jelenthet veszélyt a magzatnak, de nappal egyedül vagyunk a kislanyommal, a férjem dolgozik,ha úgy van alapos kézmosással utána én is takarithatom?

Mire kell pontosan odafigyelni? Simogatás stb? Nagyon bújós cica, nehéz neki ellenállni.

Szívesen olvasok olyan anyukaktol, akiknek terhesség alatt cicájuk volt.

Köszönöm

2022. okt. 12. 07:51
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
89%

[link]

Ez a videó precízen - és humorosan :) - összefoglal mindent. Ha figyelsz arra, amiket az állatorvos említ, nem lesz semmi bajod.

Nálunk is 6 éves cicus mellé jött a baba, és végig én takarítottam.

2022. okt. 12. 10:28
 12/16 anonim ***** válasza:
71%

Nézzesd meg hogy átestél-e toxoplasmán ha igen akkor nincs mitől félni. Én szerencsére átestem már rajta, mondjuk amilyen macskás vagyok gyerekkoromban is volt mindig 😄

Nem csinálok gondot az alom takarításból meg a szeretgetésből, egyedül a hasamon nem szabad taposni/feküdni 🙂

2022. okt. 12. 10:29
 13/16 anonim ***** válasza:
78%

Egy benti cicám van. Az almot most a férjem szedi, de igazából csak kiélvezem hogy ettől a feladattól megszabadultam, szerintem nyugodtan szedhetném én is. A toxoplazmózist amit már többen írtak, azt szokták mondani, hogy el lehet kapni a macskától. De egy embernek egyszer kell átesnie rajta, és egy macska max egyszer fertőz életében (vagyis nem az állat maga hanem a kakája). Egy tiszta, oltott, benti állatnál kb semmi esély rá, előbb kapod el a mosatlan gyümölcstől.

Ugyanúgy puszilgatom, szeretgetem a macskát. A baba immunrendszerének meg jót tesz ha állattal nő fel.

2022. okt. 12. 10:54
 14/16 anonim ***** válasza:
85%

3 szobacicám van. A terhességem óta a férjem almoz (nem is igazán a legeleje óta), bár ez inkább lovagiasság a részéről, mert tudván, hogy működik a toxoplazmózis, fikarcnyi esélyt sem látok rá, hogy pont most kapnák el a macskáim vagy én tőlük. Egész életük során 2 hétig fertőzhetnek.

Egyébként pedig féreghajtott, rendszeresen oltott macskák, nyers húst nem kapnak.

Ölbe veszem őket, simizem, puszilom őket.

2022. okt. 12. 11:11
 15/16 anonim ***** válasza:
2022. okt. 12. 13:35
 16/16 anonim ***** válasza:
2 macskám van, ugyanúgy csináltam velük mindent terhesség alatt is. Almot csak kesztyűben takarítottam és sűrűbben mostam kezet, meg nem puszilgattam őket. Nem lettünk betegek.
2022. okt. 12. 13:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!