Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség alatt tejèrzèkeny...

Terhesség alatt tejèrzèkeny lettem, lehet köze a terhessèghez vagy amúgy is kijött volna rajtam?

Figyelt kérdés
Illetve a baba örökölheti ezt? Elmúlhat ez az érzékenység szülés után, ha eddig sosem volt problémám a tejes dolgokkal?

2022. szept. 27. 22:17
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Akár lehet szerencséd hogy elmúlik, de lehet hogy nem.A terhesség sok ,,lappangó" dolgot előhozhat.Nekem autóimmun betegségem lett.De azt mondják rá, valószínűleg már előtte is ott volt csak annyira minimális tünetem volt ,hogy nem vettem észre.

Párom allergiás, néhány dologra érzékeny.Nekünk azt mondták 50-50%, hogy örökli az allergiáját, érzékenységét.(több mindenre) Mivel nekem semmijen allergiám, érzékenységem nincs így ha tőlem örököl akkor nem lesz gond. Ha meg az apjától, akkor lehet. Nézettük már és még fogjuk is néhány olyan dologra amiről tudjuk, hogy páromnál komolyabb gondot okoz, egyenlőre nem látni nála semmit.

2022. szept. 27. 22:52
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Elmúlhat simán. Nekem ekcémám lett-se előtte se után ilyenem volt, hírből sem ismertem :/

Egyébként nem kislànyt vársz véletlen? Azt mondjàk lànyokkal várandósoknàl ezek az immun folyamatok erősebbek-simán több az allergiás tünet.

2022. szept. 27. 23:56
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem bélgyulladást hozott ki az első terhességem. 8 éve meg nem nevezett bélgyulladással küzdök 🙄
2022. szept. 28. 06:44
 4/7 anonim ***** válasza:

Én is ìgy vagyok, mint a 3-as. Nekem nem múlt el, 5 éve szültem a kislányomat és az emésztésem időnként megzavarodik, hányás-hasmenés napokig aztán hetekig semmi bajom. Terhesen kezdődött de nem múlt el sajnos.

Érdekes még az volt az a terhesség alatt, hogy ha nem ettem tejterméket, nem volt panaszom savval egyáltalán. Amint ettem kis joghurtot, jött a reflux.

A baba örökölheti az allergiát de nem biztos, hogy fogja.

Egyébként tejfehérje allergia és tejcukor intolerancia is van, utóbbinál a laktózmentes tejtermékek nem okoznának panaszt elvileg. Próbáltad már? Bár ez főleg nem múlna el szüléssel, egy enzim hiánya okozza sajnos ami lebontja a laktözt.

Hát 2-es, akkor én fiút várok? :D parlagfű szezon kb kimaradt az életemből, még nem tudjuk a nemét. :D

2022. szept. 28. 08:16
 5/7 anonim ***** válasza:

Sziasztok

Én csak laktozos voltam az első terhessegemnél.

A párom semmire nem allergiás.a fiam tej ,tojás... allergiás 1-2hönapos korátol.

Most kislányt várok és én is rosszúl élek meg minden féle tejterméket. Mar csak ha ránézek is puffadok. Remélem a lányom nem lesz allergiás de sok esélyt erre nem látok!.kutatások szerintva fiú az anyjától a lány az apjától örökli az ilyen cuki dolgokat,de nálunk ez meg is dőlt mert az apa családjában van allergiás

2022. szept. 28. 08:23
 6/7 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment zöld kéz is:)

Elvileg kisfiú lesz a babám.

A laktózmentes dolgok is bántanak sajnos :(

Utolsó: a szülés után a laktóz intoleranciad megmaradt vagy mérséklődött? És az újabb terhességgel visszajött? :(

2022. szept. 28. 21:52
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia nekem elötte is volt és utána is. Viszont most extrémebb a helyzet. Akkor voltam igazán jól amikor a fiam miatt én is diétáztam.

5ös

2022. szept. 29. 05:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!