Méhen kívüli terhesség lenne?
Szerintem még nem kell pánikolni. 1 hetes késésnél szerintem még nem feltétlen kell látszódnia bárminek is, főleg ha nem is középidőben fogant a baba, hanem akár pár nappal később.
Szerintem még ne keseredj el. Keress egy másik orvost és hozzá menj 1,5-2 hét múlva.
2022. szept. 9. 14:21
Általában 6 héttől látszik, előtte el is mondják hogy nem biztos hogy bármit is látni fognak. Szerintem se pánikolj, 5 hetesen ezért nem érdemes menni, 6-10 hét között ajánlják, mert előtte nem valószínű hogy látszik.
2022. szept. 9. 14:30
A hivatalos ajánlás tünetmentes és panaszmentes esetben (terhességi rosszullétek nem tartoznak ide!), hogy utolsó menzesz első napjától számított 8. betöltött héten legyen a nulladik, azaz terhesség megállapító ultrahang.
Felesleges aggódnod, túl korán mentél. Gondom első baba lehet és nagyon izgulsz miatta.
2022. szept. 9. 14:30
Szia! Én is 5 hetesen mentem, mert nagyon sok folyásom volt, és azt szerettem volna kezeltetni. Mondtam, hogy egy hete késik a menzeszem, és van pozitív tesztem. Az orvos megvizsgált, de mondta, hogy egyelőre nem érez semmit. Azt mondta, hogy nagyon korai még, menjek vissza 2 hét múlva. Azóta csináltam még egy Clearblue tesztet, ami 3+t írt ki. 1 hetes késésnél valószínűleg még nem látnak semmit.
2022. szept. 9. 14:33
Ezért nem kell 5 hetesen orvoshoz rohanni. Mert baromira nem lehet 5 hetes terhességet látni, utána meg megy a para.
2022. szept. 9. 14:46
6/20 A kérdező kommentje:
Nem az első baba, hanem a második de már régóta vártuk őt is. A nőgyógyászom miért nem mondta, hogy korán mentem? Egyből a méhen kívüli terhességgel jött. Szerintetek normális a folyadék a Douglas-ben? Az előfordul terhességnél is? Már nem emlékszem az első gyerekkel hogy volt, csak arra, hogy ott is azt hittem 8 hetes vagyok és amikor mentem az orvoshoz kiderült, hogy csak 6 hetesnek felel meg. Én nem aludtam egész éjjel folyamatosan ez jár a fejembe, hogy miért mondta az orvos a méhen kívüli terhességet 😢. Megvárom a vérvétel eredményét és ha minden rendben lesz, szerintem orvost váltok és elmegyek 1,5-2 hét múlva UH-ra.
Drukkolok, hogy minden rendben legyen! Majd írd meg, hogy mi lett a vérvétel eredménye, és hogy mit mondott rá az orvos!
2022. szept. 9. 14:56
1es vagyok, nekem is volt valamennyi folyadék a hasüregben terhesség elején. A terhesség megállapítása 8 hetesen történt, akkor mondta a doki, következő vizsgálatra 12 hetesen mentem, addigra tejesen felszívódott.
Én a helyedben mindenképp másik orvost keresnék, olyat aki nem egyből a legrosszabb lehetőségeket vázolja fel.
2022. szept. 9. 15:04
2022. szept. 9. 15:05
10/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a megnyugtatást. Remelem rendben lesz minden. Megírom majd az eredményt.
Kapcsolódó kérdések: