Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Gdm miatti veteles mennyire...

Gdm miatti veteles mennyire gyakori?

Figyelt kérdés

18heten volt terheleses vercukor vizsgalatom (IR miatt elorehozott, nem a 24.heten) es 8,2 lett. Azota szigoruan tartom a dietat, max annyi fordul elo hogy az eloirt 160 gr szemhidratot nem tudom megenni csak kevesebbet. Inzulinra eddig nem volt szukseg, igy tobbnyire 7 alatt marad a cukrom, neha persze elofordul h feljebb megy de ritka igy se az endokrinologusom se a diabos doki nem latja indokoltnak az inzulint. Egyebkent ense…

Viszont nagyon izgulok, a vedonom halalra ijesztett h NAGYON GYAKORI a gdm-es kismamaknal a kesoi veteles, tehat ilyen 35.het utan… rettenetesen izgulok azota :( foleg h inzulint se szurok, semmi se ved :(

Ez tenyleg ilyen sokszor elofordul? ;(

2022. szept. 5. 11:44
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

A _kezeletlen_ GDM miatt lehetne ilyenről beszélni. Így, hogy diétázol, határértéken belül tartod a cukrod, még ha inzulin nem is kell, akkor ha bármi is történne (ne adja az ég), akkor sem valószínű, hogy emiatt. Ha a magas terhelés ellenére is tömnéd magadba a krumplis tésztát meg utána a porcukros fánkot, akkor lehetne ezen aggódni.

Az első terhességem nekem is hasonló volt, 40+3 tökéletes egészséggel született meg a kislányom, a második terhességemnél már eleve diétával kezdtem (előzőleg nem volt IR vagy bármilyen cukorgondom), most 29 hetes vagyok, a baba teljesen jól van odabent, a méréseim jók, inzulin nekem sem kell, de ha kellene is, hát na bumm, annyit érünk csak el vele, hogy valószínűleg előbb megindítanának, mert az inzulintól hamarabb öregszik a lepény (állítólag, a legtöbb kórházban legalábbis ezzel magyarázzák a 38. heti indításokat inzulinos kismamák esetében).

2022. szept. 5. 11:49
 2/9 A kérdező kommentje:
Igen kordaban tudom tartani de neha azert elofordul egy-egy kiugro ertek meg nem mindig tudom megenni a kotelezo ch mennyiseget pl reggel teljesen eselytelen mert kihanyom nem birok annyit enni
2022. szept. 5. 11:56
 3/9 anonim ***** válasza:
53%
Lépj be a "Terhességi cukorbetegség" FB-csoportba, nagyon sok jó tippet olvashatsz ott az ilyen esetekre. Vannak receptek is meg minden, ha esetleg elakadnál, és sok esetben tudnak segíteni vagy akár megnyugtatni is.
2022. szept. 5. 11:59
 4/9 anonim ***** válasza:

Miért kell így paráztatni szegény kismamákat?

Egy-egy 7 környékitől semmi baja nem lesz a babának, nekem is szokott lenni, inzulinozom magam, de annál még nem emel a dokim a mennyiségen.

Esetleg akkor lehetne gond, ha tömnéd magadba az édességet, fehér lisztes kajákat

Próbálj meg minél több zöldséget enni, hátha kevésbé emelkedik

Ahogy haladunk a terhesség vége felé fokozatosan romlani kezd a cukor, arra kell figyelni ha ott nagyon emelkedik akkor kapj inzulint, de itt nem az 1-1 alkalmi 7 körülire gondolok

2022. szept. 5. 12:16
 5/9 anonim ***** válasza:
Nekem 8.6 lett a terheléses 24. héten. Utána tartottam a diétát, szintén néha kicsit magasabb lett. Mondjuk heti 42 (napi 3 étkezésnél evés előtt és 1 órával utána) mérésből 1-2. Minden szakember dicsért, téged is dicsérniük kellene! Egészséges kisfiam született. Minden rendben lesz!
2022. szept. 5. 17:25
 6/9 anonim ***** válasza:
Semennyire. A valódi cukorbetegeknél sem jellemző, nemhogy egy terhességi cukrosnál. Az előírt szénhidrátot viszont be kell vinni, még akkor is, ha inzulin kell hozzá. Arra szüksége van a babának.
2022. szept. 5. 18:33
 7/9 A kérdező kommentje:
Csak azt nem ertem miert kell megenni ezt a rengeteg szenhidratot? Ha nem lennek gdm-es akkor se ennek ennyit… soha eletemben nem ettem ennyit
2022. szept. 5. 20:53
 8/9 anonim ***** válasza:
Ha kevesebbet eszel, akkor keton képződik, ami árt a babának.
2022. szept. 6. 17:36
 9/9 A kérdező kommentje:
Sose volt keton meg a vizeletemben se a vedononel se a labor mereseken
2022. szept. 6. 22:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!