31 hetes terhes vagyok. Köhögök, és nagyon folyik az orrom. "belülről" meg olyan mintha lázas lennék, de nem vagyok az. Milyen gyógyszert vehetek be?
Kedves kismama!
Én 40+1 hetes kismami vagyok, épp kórházban várom a babám születését.Sajnos a hőhullámaim miatt állandóan kitakaróztam, nyitott ablaknál aludtam, mert borzasztóan melegem volt.Meg is fáztam rendesen.Orrfolyás/orrdugulás, levegőt nem kaptam, köhögőrohamaim voltak, legyengültem teljesen.Mivel a szülés bármikor beindulhatott volna nagyon féltem, hogy ilyen állapotban hogyan fogok szülni.
Az orvosom a következőket ajánlotta,amik 1(!!!) nap alatt rendbehoztak teljesen.:
neo citran
lándzsás útifű szirup (áldom a nevét aki kitalálta köhögésre, fantasztikusan hatékony és természetes)
ezen kívül a férjem hozott be ezt a mini inhalátort, tudod amit az orrodba dugsz és mélyet szippantasz bele, meg mentolos cukorkát szopogattam orrdugulás ellen, és erős negrot torokfájásra.
Szerintem az első 2-3 "szer" is bőven elégnek bizonyult, a cukorkák már csak plusz dolgok voltak.Hidd el beválik és nyugodtan alkalmazhatod.
Boldog babavárást és mielőbbi gyógyulást:)
Ma reggeltől pontosan ugyanígy érzem magam :-(( Mézes hársfa teát iszok, és fokhagymás pirítóst eszek.
Ezt pont ma olvastam, az egyik orvos írta:
Lázcsillapításra a terhesség bármely szakában az Aspyrin és az Algopyrin is megengedett; paracetamol tartalmú szerek nem! (a legtöbb reklámozott láz és fájdalomcsillapítóban ez a hatóanyag!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!