Terhesség, P3-P4 citológiai eredmény, mi ilyenkor a
teendő?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Augusztus 3.-án voltam rákszűrésen. Elmondtam az orvosnak, hogy babát szeretnék, vizsgálat során semmi problémát nem látott, azt mondta minden rendben, jöhet a baba. Rá egy hétre hívott, hogy sajnos nem lett jo az eredményem. Kezdjem el használni a Defladym hüvelygélt. Most kellett volna megjönnie a menstruációmnak ami nem jött meg. Csináltam egy tesztet ami pozitív lett.
Tudni kell, hogy amikor kiderült, hogy nem jo az eredményem attól a naptól nem voltunk együtt a párommal. Az eredmény előtt eshettem teherbe.
Annyira össze vagyok most zavarodva, hogy ilyen esetbe mi van. Terhes vagyok, közbe a citológiai eredményem nem jó.
Ne haragudj, de hova jársz rákszűrésre, hogy még mindig az elavultnak számító Pap osztályozást használják? Keress másik orvost és kérj HPV tipizálást. Ha az negatív, nincs teendőd.
2022. aug. 28. 09:54
3/9 anonim válasza:
Egy barátnőm is így járt. konizációt csináltak terhesség alatt, nem lett baja a babának. Pozitív lett a hpv tesztje is a 18-as, 16-os, 51-es fajtára.
2022. aug. 28. 10:09
4/9 A kérdező kommentje:
Először ő sem így mondta. Csak rákérdeztem meg tőle, hogy jobban értsem , hogy ha P-be néznek milyen lenne az eredmény.
Én normálisan kérdezek meg, nem támadni kellene. Ilyenkor sztem mindenki fèl és szeretnék normális választ kapni aki esetleg volt ilyen helyzetbe .
2022. aug. 28. 10:31
5/9 A kérdező kommentje:
És azóta a barátnőd megszült ? Hogy van azóta , változott jo irányba neki a dolog ???
2022. aug. 28. 10:35
6/9 anonim válasza:
Egyik ismerősöm is így járt. Nem tudom pontosan a részleteket sajnos (valamilyen műtétet is csináltak neki), de egészségesen született a babája. Hétfőn beszélj az orvossal, ő tud pontosabb tájékoztatást adni. :)
2022. aug. 28. 11:08
7/9 anonim válasza:
Ehhez mi kevesek vagyunk.
Mindenképp dokival beszélj.
Szorítok, hogy minden rendben legyen!
2022. aug. 28. 12:22
8/9 anonim válasza:
Igen, hüvelyi úton szült. Minden rendben volt. Az értékei azóta P1-esek. Annyi, hogy fél évente jár azóta szűrésre.
2022. aug. 28. 13:22
9/9 anonim válasza:
2-es vagyok. Felőlem le lehet pontozni, de a régi rendszer szerinti P4 közvetlenül rákmegelőző stádium, amire már nem lehet csak úgy legyinteni, ahogy a kérdező orvosa teszi. Utána lehet nézni Szentesi Éva történetének, mi lett nála abból, hogy a rossz citológiai leletét először ellazázták. Bár végülis nekem mindegy, nem az én életem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!