Várandós kismamák, titeket is faggatnak arról, mennyit híztatok?
A terhességem elejétől táppénzen vagyok, mert lombikbabám van.
A kolléganőim, akik így most több mint 3 hónapja nem láttak, mindig megkérdezik, a súlyommal mi a helyzet, híztam-e?
Nem értem, ez miért olyan fontos nekik? (Tudom: kérdezzem meg tőlük)
Egyébként IR-es vagyok, diétázom, kalóriát számolok, szóval épp eléggé rá vagyok állva a témára amúgy is, valószínűleg ezért is frusztrál a kérdésük.
Tőlem még senki nem kérdezte, bár ha kérdeznèk sem zavarna mert annyira nem érzem vészesnek amit eddig felszedtem.
26. hét
Köszönöm a válaszokat!
Ezek szerint csak nálam számít mindenki arra, hogy elhízok a terhesség alatt. 🙂
Egy évvel ezelőtt nagyon sokat fogytam kb. fél év alatt (több mint 30 kg-t), szóval gondolom, borítékolják, hogy most visszajön. Hát rá fogok cáfolni, de nem hiúságból, hanem az egészségem érdekében.
Tőlem sem kérdezik, de szerintem azért, mert nem is szedtem fel egyelőre semmit, a kezdősúlyom alatt vagyok még mindig, mert az első trimeszterben lement 3 kg.
Meg gondolom azért sem, mert ez bunkó dolog… Főleg azok alapján amiket írsz, hogy várják a kezüket dörzsölgetve, hogy na most visszaszeded. Biztos fogsz hízni valamennyit, de a szoptatás alatt olyan szépen lemegy minden, hogy jó lesz nézni.
Ne foglalkozz velük, gondolj arra, hogy szerencsétleneknek ez a legnagyobb örömük az életben. 😄
Hogyne maradt volna, nem is kicsi. Ezzel szerinted újdonságot mondtál nekem? 🙂
Minden elhízott vagy valaha elhízott ember lelki problémákból, helytelen stresszkezelésből jut el az étkezési zavarig. A problémák nem tűnnek el csettintésre azzal, hogy valaki lefogy. Az a legkönnyebb része. Ez egy hosszú folyamat.
Bnőimmel röhögtünk csak:)
Alapbol 45 kg rol kezdtem a végén 60 ig mertem ráállni a mérlegre, később nem.
Nekem is szokatlan volt a testem, olyanokon vigyorogtunk hogy mekkora felkarom lett mint vmi tésztagyúró parasztasszonynak:D
Szülés után 50 kg-al.jöttem ki a kórhazbol (1 hétig bent voltunk kb vagy 5 napig)
Senki más nem mondott semmit egyebként.
Csak a szomszédok szoltak egyszer(mikor már a fejem is fel volt puffadva a víztől)hogy látják hogy hamarosan már szülés lesz de nem mondták miből látták dehát tudtam amugyis)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!