A veszélyeztetett terhes egy tág fogalom. Benne van olyan is, mint az 5ös válaszoló, akit a kora miatt odasoroltak és benne az akinél toxémia gyanú vagy esélye van rá (az veszélyes az anyára és a babára is, magas vérnyomásos, van valami komoly betegsége stb). Nekem is veszélyeztetett terhesség volt végig a papíron, vagy a (kezelt, kontroll alatt tartott) IR miatt, vagy csak kellett egy bno kód, táppénzen se voltam pedig. Barátnőmnek semmi se volt, ráírták, hogy veszélyeztett, majdnem végig dolgozta a terhességét ő is és semmi baja sem volt, minden eredménye tökéletes volt neki és a babának is, mégis ott virított a veszélyeztetett terhesség a papírjain. Aki meg táppénzre megy annak is azt írják, hogy veszélyeztetett. Mert kell egy kód ami alapján kiírják... Szóval ezer meg egy oka van.
2022. aug. 24. 19:29
12/22 A kérdező kommentje:
8. igen, a gyors pánikreakció miatt nem fogalmaztam meg pontosan a válaszokat.
Köszönöm szépen, a nőgyógyász nem tudott utrogestant felirni a mogyoróallergia miatt, hazakuldott pihenni.
Esetleg valakinek van valami tanácsa?
Köszönöm szépen
2022. aug. 24. 19:39
13/22 anonim válasza:
A nevében is benne van, a terhesség a veszélyeztetett. Neked valószínűleg a hematóma miatt. De ahogy már írták, 1000oka lehet és kifejezetten ritkán jár az anya halálával.(Ugyanolyan ritkán veszélyeztetett terhesség nélkül is meghalhat az anya, csak szólok.) Ne olvasgass hülyeségeket, főleg ne 1920 előtti forrásokat, mert ez kb.akkor lehetett igaz utoljára.
2022. aug. 24. 19:39
14/22 anonim válasza:
Egyszer egy doki azt mondta, hogy ezt kb majdnem minden kismama lapjára felvésik, mert ha bármi gond van lehet rá hivatkozni. Van is az ismeretségi körömben olyan, akinek teljesen probléma mentes volt a terhessége és felkerült a papírjára.
Te valószínűleg a hematóma miatt kaptad, sőt még a fenyegető vetélésnek is ilyenkor rajta kell lennie a papíron. De ha betartasz minden óvintézkedést, akkor a hematoma felszívódik gond nélkül, mivel a baba mellett van, így nagyon nem zavarja.
2022. aug. 24. 19:43
15/22 A kérdező kommentje:
Igen, igen
-Fenyegető vetélés
-Veszélyeztetett terhesség, egyéb ismert okok miatt.
A leleten 3 centis myoma meg egy hematoma látható
2022. aug. 24. 19:46
16/22 anonim válasza:
A hematóma miatt van a fenyegető vetélés. Engem úgy is abba tettek, hogy a hematóma már kifakadt, és egyáltalán nem veszélyeztette az embriót.
Sőt, mivel véreztem vele, mikor kiürült, magas rizikóbesorolást kaptam rá 3 hétre, úgy, hogy a hematómának már nyoma sem volt.
2022. aug. 24. 19:48
17/22 A kérdező kommentje:
16.
Én is vérezgetek meg görcsölgetek vele, de szerencsére nem vetélés szerűen
2022. aug. 24. 19:50
18/22 anonim válasza:
Én ugyanabban a helyzetben vagyok, mint a 7es. Tavaly volt császármetszésem, jövőre várjuk a kistesót. Automatikusan veszélyeztetett lettem, de szó nincs itt senki haláláról. Az én esetemben a hegszétválásra van némi kockázat, mivel kevesebb, mint 2 év lesz a két gyerek között.
2022. aug. 24. 20:07
19/22 anonim válasza:
Szerintem a baba nagyobb veszélyben van, mint az anya. Én is veszélyeztetett vagyok már megint hematoma és vetélési előzmény miatt de a baba a veszélyeztetett.
2022. aug. 24. 20:16
20/22 anonim válasza:
Ez a következménye, hogy Magyarországon minden indokkal lehet az ember veszélyeztetett terhes. Egyáltalán nincs differenciálva, pedig óriási különbségek vannak a probléma komolyságával kapcsolatban. Leginkább annak is rávési az orvos, aki nem szeretne már dolgozni. Természetesen vannak normális indokok, pl. ha a probléma ágy nyugalmat igényel. Gondolom ilyen a hematóma is. Más országokban pedig pl. korai barnázás miatt sem írnak ki. Nem fog a haláloddal végződni, ez nem a komolysági szint. De azt gondolná az ember, hogy ez logikus neked is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!