Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamik! Ti hogy viseltétek...

Kismamik! Ti hogy viseltétek a barátnők lemorzsolódását?

Figyelt kérdés
26 éves vagyok, és 27 hetes várandós. Sosem volt nagy baráti köröm. Volt 2 barátnőm akikkel összejártunk, de amióta bejelentettem a terhességem azóta nem is keresnek ami nekem rosszul esik. De az ilyen "barátokért" nem is baj... Ezek után hol tudnék barátkozni? Az ősanyák, és a játszótéri anyukák társaságát kerülném. De szívesen barátkoznék értelmes anyukákkal.
2022. aug. 21. 01:00
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
47%
Huhu, sokan nagyon magukra vették ezt a dolgot :D Ez sokat elmond a játszótéri anyukákról.
2022. aug. 21. 08:24
 12/19 anonim ***** válasza:
72%

De mond már el milyen a játszótéri anyuka. Én 2,5 éve járok játszótérre a gyerekkel és még nem láttam 2 egyforma nőt 😂😂

Amúgy nem magamra vettem. Csak nem szeretem az előítéletes embereket.

2022. aug. 21. 08:26
 13/19 anonim ***** válasza:
78%
Már bocsánat, de egy ponton mindenki játszótéri anyuka lesz, nem? Mármint akinek fontos a gyereke igénye. Szerintem nem jó út, hogy már most leszólod a többi anyukát, pedig gondolom még egy percet nem voltál játszótéren sem. Nekem ringatón, babaúszáson is lettek anyuka ismerőseim, interneten is kerestem. Külföldön élek, szóval nehezebb is volt picit, de mi szeretünk másokkal találkozni. Picit több elfogadás, kevesebb gúnyolódás és hidd el nagyon sok jó fej anyukával lehet megismerkedni.
2022. aug. 21. 08:36
 14/19 anonim ***** válasza:
56%

Nekem is 2 barátnőm volt, ők nem morzsolódtak le, de ehhez kellett az is hogy az egyik a legjobb barátom 16 éves korunk óta, furcsa is lett volna, ha csak azért mert gyerekem van, eltűnik az életemből. A másikkal meg van pár közös hobbink, erről barmikor tudunk beszélgetni, meg ott a hasonló világnézet mindkettővel. Végig kerültem a felszínes embereket, ők kiállták a próbát.

Soha senkivel nem lettunk csakis azért baratok mert mindkettonknek van gyereke. Van olyan hogy gyerekes kollegakkal jóban vagyunk, de egyébként is szimpatikusak voltunk egymásnak, meg már gyerek előtt is sokat beszélgettünk.

Játszótéren egyelőre nem tudtam ismerkedni mert a 3 éves fiam nagyon eleven, mindenhova felmászik, azon "harcolok" hogy ne vegye el más játékát, stb, de nyitott vagyok a beszélgetésre, ha valaki normalisnak tűnik. Amúgy én neten ismerkednek, az enyémhez hasonló erdeklodesi korokben, legyen az bármi. De egy közös hobbi, világnézet sokkal jobban összetartja szerintem az embereket, minthogy van-e gyereke, nincs gyereke.

2022. aug. 21. 08:37
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Lehet hülye kérdés, de te mennyire keresed őket? Milyen élethelyzetben vagytok, ők tudják már hogyan kell kezelni egy ilyen helyzetet, vagy idegen számukra a gyerekvállalás, terhesség? Te mit tudsz az ő életükről, fontosak neked? Milyen volt a kapcsolatotok ez előtt?

Ne haragudj meg, ha nyitott kapukat döngetek, de nekem az a tapasztalatom, hogy ha szeretnéd megtartani a barátságot, érdemes lehet most egy kicsit neked irányítanod az eseményeket. Lehet ismeretlen nekik a helyzet, nem akarnak zavarni, nem tudják, hogy mi lenne jó neked. Beszélj velük nyíltan, mesélj róla mi változik, mi nem (pl. nem akarsz becsiccsentve bulizni, de továbbra is szívesen megtartanád a fagyizós traccspartikat), illetve - ahogy eddig is, úgy ezután is - érdeklődj az ő életük felől is. Nyilván a te életedben van most nagy változás, de számukra ugyanúgy az ő életük kihívásai a mindennapi kihívások.

Aztán persze jó dolog, ha új barátokat is szerzel, de talán érdemes megpróbálni még a régieket sem elengedni.

2022. aug. 21. 09:30
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha van lehetőséged és kedved, akkor menj el kismama tornára vagy kismama jógára. Vagy várandós klubba. Itt találkozol emberekkel, és aki szimpatikus, azzal tudod tartani a kapcsolatot.
2022. aug. 21. 10:22
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Az egyik barátnőmet kismama tornán "szedtem össze". 3 hét van a gyerekeink között és 90%-ban a tapasztalatcsere volt a téma, de nyilván szóbakerült más is. Jöttek át grillezni, mi is mentünk hozzájuk, egy idő után a lányaink is elkezdték élvezni egymás társaságát és a férjeink is tök jól elvannak, szóval egymás nyakán maradtunk. Játszótéren, babaúszáson és mindenhol máshol is lehet értelmes anyukát találni, mondom ezt úgy, hogy sokszor nem érzem magam eviláginak az anyukák körében... Ha találkozok értelmessel, akkor közeledünk. Ha nem, akkor megtartjuk a tisztes távolságot. Attól, hogy a gyerekeink jól elvannak a homokozóban, nekünk nem muszáj barátkozni.

Megjegyzem amióta gyerekem van én nem éreztem magányosnak magam, sőt... Pedig a régi barátnőimmel van hogy egy fél évig sem találkozunk.

2022. aug. 21. 13:59
 18/19 anonim ***** válasza:
51%
Nekem eleve nincs nagy baráti köröm, mert nem igénylem az állandó program szervezést. 3 barátnőm van. Az egyik most emiatt lemorzsolódott, mert ő a gyerekmentes élet híve mióta nem talál párt. Nem viselem sehogy, levontam a következtetést, hogy ebben ennyi volt. Nem veszem magamra, ez nem rólam szól. Amúgy szerintem is ha már most válogatsz, hogy milyen anyukákkal akarsz ismerkedni meg egy kalap alá veszel mindenkit, aki pl. játszótérre jár hamar pofára fogsz esni, mert simán lehet, hogy mások meg emiatt nem lesznek rád kíváncsiak 😄. Én nem lennék. Mondom ezt úgy, hogy nem vagyok játszótéri anyuka (jelentsen bármit), mert csak most várom az első gyerekem. Ott ismerkedj, ahol elfogadják, hogy ilyen magas lóról osztasz. Megsúgom nem sok ilyet találsz. Jó ébredezést!
2022. aug. 21. 22:12
 19/19 anonim ***** válasza:
0%
Nem csoda hogy nincs barátod!Flegma vagy és bunkó.
2022. aug. 22. 06:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!