Szedett valaki Aspirin protect 100mg-ot a harmadik trimeszterben?
Sziasztok!
Pénteken lett pozitív a koronavírus tesztem akkor írtam a nőgyógyászomnak, hogy megfázásos tüneteim vannak láz nélkül. Ma válaszolt hogy javasolja, hogy szedjek Aspirin protect 100mg-ot a következő találkozásunkig minden délben 1 szemet azaz jövőhét keddig. Ma elértem a háziorvosomat is, mert múlthéten nem volt ő pedig azt mondta, hogy tilos szedni főleg harmadik trimeszterben. Most itt vagyok két teljesen különböző véleménnyel tanácstalanul és semmiképpen se akarok ártani a babámnak.
Volt valaki akinek szednie kellett? 29 hetes terhes vagyok egyébként már csak enyhén köhögök néha szóval tényleg semmi komoly.
Én egész terhességem alatt így voltam hogy amit az egyik felírt a másik mondta hogy ne szedjem...
Én nem szedném. Viszont a házi orvos mást nem írt fel helyette? Max valami torokcukorka a köhögésre.
Én szedtem a 38.hétig
Nőgyógyász írta fel aki szülész is.
Nem okozott gondot.
Az aspirin, ilyen kis dózisban, már-már vitamin.
Alapvetően a fájdalomcsillapítóként szedett adag 500 mg és ezt lehet naponta akár háromszor-négyszer is szedni (de lehet nem pontosak az infóim). Ez egészséges, nem vérzékeny, nem várandós embernél biztosan nem okoz problémát.
Ugye ennek a teljes napi adagnak a tizedét kellene szedned (most csak durva matekkal), várandósan. Ha vérzés problémád nem volt én magamtól nem aggódnék, idegrendszeri, meg egyéb súlyos dolgokat amiktől tartasz, nem okozhat. Sokan már a várandósság elejétől szedik, majdnem a végéig, főleg akiknél már volt vetélés, a trombózispanel relatíve rendben, vagy a Clexane sok lenne. Mintegy megelőzésképp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!