Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek ez normális?

Szerintetek ez normális?

Figyelt kérdés
Borzasztóan kívánom a cukros dolgokat mióta terhes vagyok. A terhességem 51 kilóval kezdtem (173 cm vagyok), az első három hónapban mindent kihánytam, egy dekát sem híztam. Majd a harmadik hónaptól olyan éhes vagyok mindig, hogy két tányér húslevest megeszek egyszerre, pedig a terhességem előtt jó ha egy felet megettem (sosem diétáztam, egyszerűen nem volt étvágyam). A probléma azzal van, hogy a csokit, a sütiket, a gyümölcsöt borzasztóan kívánom és sokat nassolok. Vigyázok, hogy ne ‘mű’ dolgokat egyek, tehát mondjuk ne Milka csokit egyek, ha édeset kívánok, hanem házi sütit, de az is rengeteg cukor. 21 hetes 2 napos vagyok és a mérleg 60 kilót mutatott. Volt már valaki így, hogy nagyon és eset kívánt? Sok ez, amit magamra szedtem?

2022. aug. 1. 11:27
 1/9 anonim ***** válasza:
53%
Ne haragudj meg, de szerintem próbáld meg magad visszafogni. 2 hónap alatt 9 kg hízás rengeteg, én most töltöm a 37. hetet és én is +9 kg hízásnál járok. Ha így folytatod, +30 kg-nál fogsz megállni, vagy még annál sem. Sőt, az irreálisan sok hízás növeli a magas vérnyomás, toxémia, cukorbetegség kialakulását.
2022. aug. 1. 11:51
 2/9 anonim ***** válasza:
38%
Én is így vagyok, mint te. Igyekszem mozogni és ezt az édesség kívànást legalább gyümölcsre szorítani, de nagyon sok pl gyümölcslevet is iszok, ami szintén cukor. Nincs itthon mérlegem, 1 hét múlva megyek a védőnőhöz, akkor kiderül mennyit kaptam magamra… de ja.. szènhidrátot ennék szénhidráttal folyamatosan.. gabonapehely, tészta, pizza, gyümölcsök.. ezek esnének jól.
2022. aug. 1. 12:16
 3/9 anonim ***** válasza:
40%
Próbáld meg visszafogni magad. Én az egész terhesség alatt szedtem fel 8 kg-t.
2022. aug. 1. 12:41
 4/9 anonim ***** válasza:
46%
3-as gratulálok hozzá, de nem az volt a kérdés, te mennyit szedtél fel :D
2022. aug. 1. 13:12
 5/9 anonim ***** válasza:
60%
Én aggódtam a cukrom miatt pont ezért, de beszéltem egy rakás kismamával és sokaknak volt ugyanez az édes meg szénhidrát kívánás mégsem lett belőle baj. Persze határt tudni kell tartani és nem árt mozogni is mellette. Akkor számítana soknak a hízás, ha nem alapból nagyon soványról indultál volna, már pedig te arról kezdtél. Nyilván nem kellene ezt az ütemet tartani, de ha mostantól picit jobban visszafogod magad nem lesz baj. A “megengedett” hízás mennyiség függ a kiindulási súlytól is.
2022. aug. 1. 13:23
 6/9 anonim ***** válasza:
44%
Én csak az édeset kívánom, mégse volt semmi probléma a cukrommal (5,1 volt a 120 perces).
2022. aug. 1. 13:28
 7/9 anonim ***** válasza:
65%
Próbálj meg konkrétan egészségeset enni. A cukrod miatt, nem izgat a súlyod.
2022. aug. 1. 13:46
 8/9 anonim ***** válasza:
38%
Nyilván nem nekem kell lennem követendő példának, de én pl a terhesség kezdete óta szintén rengeteg cukrosat és szénhidrát dús ételt eszek. A 8. Heten 57 kg voltam ezt számoljuk kezdetnek a dokival es a vedonovel is mivel ugye itt mar szivhang volt, a 8-20 hét között 2 kg-t híztam, mondom megegyszer édesség, szénhidrát és be-becsúszott gyors kaja is a sok zöldség és gyümölcs közé és naponta maximum pár.km-t sétáltunk a férjemmel. Most tartom a megkezdett 29. Heten és már 66 kg vagyok, szóval röpke 2 hónap alatt a súlyom 7 kg-t gyarapodott. Zsír nincs rajtam, a babám utolsó súlya kB 1080 volt q multheti terhesgondozáson. Persze mostmár én is figyelni kezdek arra, hogy azért mellőzzem a gyorskaját, de ha megkívánom a strandon a palacsintát lángossal nem fogok német mondani neki... a terheléses cukor pedig teljesen egészséges eredményt adott ki. Nyilván ez genetika is ki hogyan hízik, én terhesség előtt is képes voltam bevágni 2 tányér nagy húslevest aztán lefolytásként 1 rántotthúst körettel és desszert pedig 50-52 kg korul mozgott a súlyom normál esetben 😃 én nem mondanám ezt soknak, de minden attól függ genetikailag hogy vagy összerakva.
2022. aug. 1. 19:04
 9/9 anonim ***** válasza:
51%
Semmi bajod nem lesz ám, ha nem nassolsz állandóan attól, hogy kívánod.
2022. aug. 1. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!