Halolaj terhesség alatt?
Figyelt kérdés
Bio-CO halolajat szedek terhesség alatt. Kevés halat eszünk, én egyébkent utálom. Van aki szedte Omega-3 pótlás céljából terhesség alatt? Nem lehet higanytartalma (tengeri halat ezért tiltják terhesség alatt)? Ha szedtetek, milyen márkát? Femibiont is szedek, mellé nem sok?2022. júl. 30. 22:26
1/4 anonim 

válasza:

Én szedek halolaj kapszulát, szintén az Omega-3 miatt. Már előtte is szedtem.
Ezt kifejezetten ajánlják, tehát káros nem lehet. (A tengeri hal higanytartalma is csak jelentős mennyiségben okozna gondot.)
Én Jutavit márkájút szedek, jó áron kapható. Terhesvitamint nem szedek, inkább fontosabb vitaminokból rendes dózisban külön, így nem tudom, mi van a Femibionban.
2/4 anonim 

válasza:

Nagy eséllyel tenyésztett halból van a halolaj, szóval a higany miatt nem aggódnék.
3/4 anonim 

válasza:

Kizártnak tartom, hogy a terhesvitaminban legyen halolaj, pláne érdemi mennyiségben. Halat is szabadna enni, bizonyos fajták nem ajánlottak túlzott mértékben, ennyi. De a halolajtól se lesz bajod - viszont ha omega-3 hiányod alakul ki, az növeli a terhességi depresszió esélyét. Szóval ne csak arra gondolj, hogy "árthat-e, ha szedem", hanem arra is, hogy "árthat-e, ha nem szedem". (Bizonyos növényekben, pl. lenmag, repce, dió, szintén van omega-3 zsírsav, de az az ALA típus, ami nem helyettesíti tökéletesen a halakban levő EPA és DHA fajtákat. Szóval hal vagy halolaj is ajánlott.)
4/4 anonim 

válasza:

(Gyermekágyi depressziót akartam írni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!