Jövőhét kedden megyek első UH-ra, nagyon izgulok!!! Mire számítsak ? Ilyenkor milyen vizsgálatok vannak ? :)
Én 7+6 naposan voltam, most 5.-én.
Hüvelyi uh volt, nem láttam a monitort, a párom sem jöhetett be, és képet sem kaptam. Megnézte a babát, lemérte és bekapcsolta a szívhangot. Aztán fel is öltözhettem. (Az egész vizsgálat volt max 3 perc)
Utána adott egy halom beutalót (12. heti uhra, vérvételre, kardiológiára, védőnőhöz, fogorvoshoz.) Meg egy ambuláns lapot, hogy crl: 14 mm, jó szívműködés, lúdtojásnyi uterus.
Kontrollra pedig kereken 2 hét múlva megyek, akkor leszek 12+6 napos, genetikaira viszont csak 15.-re kaptam időpontot, ami 13+5.
Pont 7 hetesen mentem magánba. Bemutatkozott a doki, beinvitalta a férjemet is, leültünk beszélgetni pár percet hogy miért jöttem. Majd hasi ultrahanggal megállapította a terhességet, meghallgattuk a szivhangot, ha vittem volna pendriveot csinált volna rá képeket, de nem volt nálam, így a monitort fotóztam le. Kenetvetel volt még rákszűréshez mert már rég voltam, így az asszisztens is bent volt segíteni neki.
Felöltöztem, gratulált a doki, leültünk, megbeszéltük hogy ő viszi végig a terhesgondozást és egyeztettünk egy következő időpontot. És boldogan távoztam, az aggódó férjem kint várt, nem mert bejönni.
Húha eléggé megoszlanak a tapasztalatok… 😏
Remélem hogy én a normálisabbat húzom 😬
Bár most ahhoz megyek akihez járok ( “járok” új orvos eddig 3x voltam…xd idősebb férfi)
Eddig normális volt , plussz szülész nőgyógyász is, nem tudom hogy végig visz e majd, mindenesetre remélem a legjobbakat 🤔
Hát nem azért fizet az ember tb-t hogy ne foglalkozzanak vele, plussz ugyan az az orvos rendel sztk alapon és magánba is, annyi eltérés hogy magán rendelésre kapsz idő pontot pár napra, sztk rendelésre meg 3 hétre… mivel én is magán rendelésre jártam és utána esett le hogy ugyan az az orvos meg ugyan ott a rendelő stb csak van aki fizet van aki nem . Elég szomorú egyébként hogy így vannak a dolgok….
Úgyhogy ha nem sürgős inkább várok 3 hetet és megtartom azt a 30-40 ezer Ft-ot. Gondolom vagytok még így páran!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!