37 hetes vagyok, s igencsak jókat alszok hanyatt. Nem igazán értem, hogy miért ne lehetne, ha úgy kényelmes!
Nektek mit mondtak, miért nem lehet/nem ajánlott így aludni?
Köszönöm
2010. szept. 22. 08:33
1/8 anonim válasza:
Elvileg elnyomódik valami ér, ami megy a baba fele.
De én hülyeségnek tartom ezt, hogy megmondják hogy KELL aludni, úgy kell aludni, ahogy kényelmes.
Azt is mondják, hogy a kismama aludjon a bal oldalán (szintén az erek miatt), de én remekül tudok a jobb oldalamon is aludni :)
2010. szept. 22. 08:35
2/8 anonim válasza:
Még a szülésnél sem tudtam a hátamon feküdni, pontosabban a vajúdás során, ami igencsak 10 óra volt. Nekem konkrétan elnyomott vénát és olyan szinten éreztem, hogy az agyam nem kapott rendesen vért.
2010. szept. 22. 08:38
3/8 anonim válasza:
Valóban, a gerinc mellett jobb oldalon fut egy főverőér, amit nem ajánlatos nyomni, mert nem tesz jót sem a mamának sem a babának.
Viszont ha ez elnyomódik testi tünetekkel jár és azért erre általában felébrednek a kismamák.
Mondjuk én soha nem tudtam háton aludni, ez a probléma nem érint, de zet egy orvos ismerősömtől hallottam.
35 heteske
2010. szept. 22. 08:47
4/8 anonim válasza:
Úgy hallottam (haha), hogy az előrehaladott terhességnél nem ajánlatos, mert akkor már nagy a baba, sok a magzatvíz, jobban nyomja az ereket.
És a bal oldali alvást sem javasolják, mert akkor a szívet nyomod. Na, erre varrjunk gombot, majd állva alszunk. Az viszont a lábaknak és a deréknek nem jó... pff...
2010. szept. 22. 08:55
5/8 anonim válasza:
Érdekes ez a baloldali alvás gondja felvetés, ha már eltértünk a hátiról. Én pontosan azt olvastam, hogy bal oldalon jobban és könnyebben áramlik a baba felé a vér, ezzel együtt a friss oxigénnel...
2010. szept. 22. 11:22
6/8 anonim válasza:
Én azt hallottam, hogy azért nem érdemes háton aludni, mert a babához kevesebb oxigén jut, ami hosszú ideig már nem egy jó dolog.
2010. szept. 22. 14:33
7/8 anonim válasza:
Lehet, ha tudsz. Ha nyom valamit a pocid akkor úgyis rosszul leszel (szédülés, légszomj). Nyugodtan aludj ha úgy esik jól. Én is sokat aludtam úgy és semmi baj nem lett ( 3 babám van). Én csak az utolsó 2-3 hétben nem birtam. És ezért is tudom, hogy a tested jelez ha valami nem jó.
2010. szept. 22. 16:17
8/8 anonim válasza:
Azonkívül nem ajánlatos guggolva, fejen állva, kézen állva, bordásfalon csimpaszkodva aludni. Ezt valahol már írtam, de ha alszom, akkor éppen ALSZOM, és nálam nem tudatos, hogy éppen hanyatt vagyok-e, vagy sem. Ha valami gáz van, úgyis felébreszt a babó.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!