Aceton a vizeletben baj?
Ma jöttem ki a kórházbol, infúziót kaptam. 7+2hetes vagyok
Sokat hánytam még a vizet is azért kerültem be. A zárón az van hogy aceton van a vizetembe. Ez bajt jelent?

Az aceton valószínűleg az éhezés miatt jelent meg a vizeletedben, illetve cukorbajra is utalhat.
A “baba” elveszi a neki kellő anyagokat.

Nekem is volt aceton a vizeletemben, mikor védőnő nézte. Ő is azt mondta, hogy a kiszáradás jele, és igyak sokat. De utána olvastam, és inkább az van, amit az elején írtak, az éhezés miatt van, meg cukorral is jelezhet problémát.
Én kórházba szerencsére nem voltam, de fogytam 5 kilót, és alig marad meg bennem valami még most is, pedig reméltem, hogy csak az első trimeszter lesz ilyen, most még már 16 hetes vagyok. Mindenesetre remélem nem a cukrommal lesz baj. Alig bírok megenni egyáltalán valamit, ha emellé még kapok valami diétát én kifutok a világból.
A baba viszont teljesen jól van, 12 hetes UH-n még kicsit nagyobb is volt, mint az átlag. Szóval ne aggódj, neki ettől nem lesz baja. Vitamint süssük amúgy? Ilyen hányós terhességnél fokozottan érdemes.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!