Most kezdtem a 19-dik hetemet a terhesseggel. Hamar van meg valami babaruhat venni a babanak?
Dehogy!
Énmàr mikor megtudtam,hogy babàt vàrok,azonnal kényszert éreztem rà.
Igaz,én nem egyszerre vettem meg mindent,hanem aprajàval,de igy nem tünt fel hogy milyen sokba került.)
Most vagyok 30. hetes,màr csak az àgynemü huzat hiànyzik:)
Ha kedved van,àllj neki nyugodtan!
Szia! Én mikor 18 hetsen megtudtam hogy lány, elkezdtem neki vásárolni a rózsaszín ruhácskákat, most 30 hetes vagyok, s már megvan mindene, csak mózes, s autósülés kell. Így szépen lassan vettünk meg mindent, nem éreztük akkora tehernek mintha egyszerre kellett volna, szépen beosztottuk mikor mit.
Szerintem jobb ha már most elkezded te is szépen lassan, mert a vége felé, már sem kedved, sem erőd nem lesz utánna mászkálni, nézelődni, vásárolni. Sokkal hamarabb elfáradok, 1 óra séta után már fáj a hátam, a lábam.
Ha ellenállhatatlan vágyat érzel rá, akkor elkezdheted. Ettől bajotok nem lesz. De tény és való, hogy én a helyedben még várnék vele, mert baromi sok még az a 21 hét, ami hátra van. Nem tudom, hogy meddig szeretnél dolgozni, de nagy eséllyel az utolsó hetekben nem fogsz és akkor már más dolgod sem lesz, mint a baba dolgait rendezgetni. Én legalábbis így voltam vele: 32-33 hetesen kezdtük meg a vásárolgatás az addig erre a célra félretett pénzből. Még mielőtt jönne az a szöveg a többiek részéről, hogy az utolsó hetekben nagyon nehéz a boltokat járni, szólok, hogy szerintem nem az. Főleg, hogy célirányosan mentünk, amit tudtunk egy helyen vettünk meg. És egyébként meg egészségügyi gondom nem volt, a szülés napjáig vígan végigsétálgattam a terhességet, szerintem elég sokan vannak így. Jah, és hozzáteszem, hogy így is készen volt minden a 34. hét végére, össze volt rakva a kiságy, kimostam és kivasaltam a ruhákat. Szóval nem maradtam le semmiről.
Ezt csak azért írom, mert ha nem örömből, hanem kötelességből szeretnéd már most elkezdeni a vásárolgatást (én annak éreztem, mert nem szeretek vásárolni), akkor bőven van még időd rá.
Ha neked ez pozitív élmény lenne, akkor nyugodtan vágj bele, de minden ruhát ne vegyél meg szerintem, mert szülésig bőven fogsz még olyat látni, ami nem tudsz otthagyni, kapni is fogsz már akkortájt a barátoktól, rokonoktól és a végén 2-3 gyerekre való ruhád lesz, ami jó, de értelme nem sok van. Tényleg nagyon hamar kinövik. A fiam még csak három hetes és a héten már ki kellett szedni néhány olyan rugit, ami nagyon aranyos, egyszer volt rajta, de többször már nem is lesz, mert már most kinőtte...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!